Gubitak je tražiti od drugih samo pažnju ne shvaćajući da poštovanje vrijedi više!

Gubitak je u životu imati snove a neprestano gledati tuđe, nadati se da će tvoj život jednoga dana postati bolji a ne skidati pogleda s tuđeg života.

Gubitak je u životu ne zagrliti onoga tko je kilometre prošao da bi došao do vas, ne cijeniti onoga tko je ostavio dio svoga svijeta da bi pronašao svoje mjesto u blizini vašeg, misliti da se svako dobročinstvo koje je drugi učinio za vas samo podrazumijeva jer mu se sviđate ili zato jer vas voli.

Gubitak je u životu tražiti od drugih samo pažnju ne shvaćajući da poštovanje vrijedi više, odlučiti sa svakim izravnati račune kolika god bila cijena, kockati se sa svojom dušom računajući da se neke pogrešne odluke uvijek mogu ispraviti. Gubitak je u životu tolerirati različite oblike nepoštivanja samo zato što neku osobu volite i želite njenu blizinu a onda kada se otvore oči pitati se kako ste se mogli spuštati na tako niske grane.

Gubitak je u životu ne pohvaliti sebe kada učiniš dobro i ne stvoriti zalihe samopouzdanja jer će brzo doći dani kada će se neki ljudi okomiti na vaše snove pokušavajući u vama zatrijeti sve ono što ima spomen na njih. Gubitak je u životu šutjeti na različite uvrede očekujući da će se stvari same od sebe promijeniti, i tako nakon prešućenih godina pitati se zašto ste trpjeli i tolerirali nešto što uopće to ne zaslužuje.

Gubitak je u životu ne ići do kraja, predati se kod prve prepreke i misliti da će se život jednako nastaviti išao ili ne išao za svojim snovima. Gubitak je grubošću i silom rješavati stvari jer to je odlika slabog čovjeka koji je izgubio kontrolu nad sobom a želi i dalje biti jak. Gubitak je na koncu izgubiti volju da ideš naprijed, da se boriš za sebe i svoje, da vjeruješ u novi dan i ostvarenje svojih ciljeva a još si živ i zdrav.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha