Iako znate koji je vaš cilj ne možete se pokrenuti da ga ostvarite. Gdje je problem?

Pogrešna uvjerenja

Možda se radi o nekom starom uvjerenju koje vam govori da niste dovoljno sposobni, da nećete dovršiti započeto ili da sve to nema nekog smisla. Razotkrijte sve te unutarnje crve sumnje koji vas podkopavaju u vašim odlukama. Ta uvjerenja su pogrešne mape stvarnosti koje smo nasljedili ili smo ih pogrešno formirali tijekom odrastanja. Dubokim promišljanjem o sebi i stvarnosti ipak pomalo možemo doći do pravih odgovora.

Nedostaju vrijednosti

Možda se radi o stvarnome nedostaku nekih potrebnih vrijednosti. Nedostaje vam hrabrosti, odlučnosti, ustrajnosti ili nešto drugo. No te vrijednosti nisu neke enigme, jer ako doista imate želju da ih posjedujete u prvoj životnoj situaciji potrudit ćete se da ih doista i prakticirate. Samo ustrajnim ponavljanjem one postaju navika, postaju vaš budući karakter.

Nema motivacije

Možda ne možete motivirati sebe da prionete izvršenju zadatka. Prije svega nemojte ni očekivati neke velike poticaje od drugih ljudi ali možete i morate sami sa sobom biti na čisto. Ako je vaša želja i vaš cilj velik i snažan, onda on sam ima pokretačke crte u sebi. Otkrijte svjetlu budućnost njegovim ostvarenjem i prionite odmah na najvažnije aktivnosti potrebne za njegovo konačno ostvarenje.

Pesimizam

Čovjek je slojevito biće; naše riječi, misli, uvjerenja, vrijednosti sve su one jedna drugačija razina nas samih. Svaki čovjek ponekad upada u negativne misle, a neki drugi dio njega ponovno ga vrati na put optimizma. No što ako su svi slojevi čovjekova bića duboko zaglibili u pesimizam i negativnost. Kako se onda osloboditi toga pakla i prionuti na izgradnju vlastitog života. Korak po korak. Dio po dio.

Nedostanta svijest

Kada pogledate mnoge ljude primjećujete da mnoge stvari rade nesvjesno. Kao da je programiranost postala pošast novoga doba. Što to znači? Nismo dovoljno svjesni sebe i čini se kao da ne upravljamo svojim ponašanjem, kao da smo nečije lutke na koncu. Svijest je najveća sila svemira, biti svjestan sebe i svojih ciljeva daje nam vjetar u leđa da prionemo svome životnom zadatku.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha