Imaš li hrabrosti biti ono što jesi ili ćeš prignuti glavu i prilagoditi se masi?

Imaš li hrabrosti biti ono što jesi ili ćeš se prignuti glavu i prilagoditi se masi i onome što ona od tebe traži.

Imaš li hrabrosti odmaknuti se od osrednjosti i uzeti ono najbolje od života? Jedinstvenost stvara snagu ali moraš biti jak da se suprotstaviš u njenoj areni misli. Ukloni barijere u sebi koje si postavio svojim razmišljanjima koje su ti nametnuli drugi ljudi. Nauči život gledati kao čaroliju i vidjet ćeš što će ti pružiti onaj unutarnji osjećaj slobode.

Imaš li hrabrosti reći sebi da vrijediš više nego što misliš, da ne trebaš živjeti život koji pripada drugima. Imaš li hrabrosti pronaći razloge za sreću ili ćeš se neprestano žaliti da je sreća neuhvatljiva. Ne boj se zauzeti svoje mjesto u svijetu i dopustiti sebi da budeš glavni lik u predstavi svoga života. Sami stojimo na putu našeg uspjeha i neuspjeha, sami smo u previranju koliko ljubavi dati, kako se odnositi sa ranama koje smo primili, nakon koliko bezuspješnih pokušaja odustati.

Imaš li hrabrosti sačuvati mir u sebi koji si imao kao dijete, mir kojeg su ti oduzeli želja na uspoređivanjem, nadmetanjem i dokazivanjem jer jednom kada uđeš u ludu utrku teško je vratiti se na pravi put i opet uživati život onako kako te najviše ispunjavao. Ne možeš sebi narediti što ćeš osjećati ali možeš malo povesti higijenu o svojim mislima i ne dopustiti onima negativnima da zagospodare tvojim umom.

Dopusti intuiciji da te vodi kroz život i vidjet ćeš kako će ono najbolje što nosiš u sebi napraviti koordinate u kojima će se odvijati tvoj život. Nećeš nikada posve pobijediti bol i oduprijeti se sjenama prošlosti ali to nije razlog da prestaneš vjerovati da tvoj život usprkos tome može biti dobar. Poradi na svojim snovima, to nikada nećeš požaliti, poradi na tome da budeš jedinstven, to će ti donijeti najbolju verziju tvog života.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha