Entuzijazam je vjera u akciju – misli Oga Mandina

Na svijetu postoje tri vrste ljudi. Prvi uče na vlastitim iskustvima – oni su mudri. Drugi uče iz tuđih iskustava – oni su pametni. Treći ne uče ni iz vlastitih, ni iz tuđih iskustva – to su budale.

Jedina važna cijena je ona koju sami sebi pripisujemo. Ukoliko sebi određujemo previše nisku cijenu i svijet će se sa njom saglasiti. Ali ako prikažemo sebe u najboljoj svjetlosti, svijet će i tu našu procjenu sebe samih spremno prihvatiti.

Postoje dvije vrste nezadovoljstva na ovome svijetu – nezadovoljstvo koje tjera na rad i nezadovoljstvo koje čovjeka tjera u očaj. Ovi prvi napokon dobijaju ono što žele, dok ovi drugi gube i ono što već imaju. Za ove prve uspjeh je jedini lijek, a za ove druge lijeke nema.

Ne postoji čovjek koga drugi mogu toliko zavaravati, koliko je on u stanju da zavarava samog sebe. Kukavica je uvjeren da je, zapravo, samo oprezan, a škrtica da samo vodi računa o svojim parama. Ništa nije lakše nego se samozavaravati, jer je najlakše povjerovati u ono što želimo da povjerujemo.

Sva nezaboravna djela u povijesti svijeta predstavljaju trijumf čovjekovog zanosa. Ništa veliko bez njega nikada nije bilo ostvareno.

Na druge možemo utjecati ukoliko se prema njima ophodimo na isti onaj način na koji bismo željeli da se i oni ophode prema nama.

Kada nešto što čovjek čini postaje lako zahvaljujujći stalnom ponavljanju, on u tome nalazi i zadovoljstvo!

Male nesreće i sitna svakodnevna podbadanja ako se ustale i uvećaju mogu donijeti veliko zlo, ali ako ih ignorira i izbacite iz glave, oni će polako gubiti svoju žestinu.

Osjećanje neuspjeha neće nikada ovladati tobom, ukoliko ti je odlučnost da uspiješ dovoljno snažna.

Bogatstvo je poželjno ukoliko i druge usrećuje.

Entuzijazam je vjera u akciju.

Prijatelj vašeg uspjeha