Jadan je onaj koji mora nekoga poniziti da bi se uzdigao!

Jedan je onaj koji mora nekoga poniziti da bi sebe uzdigao, koji jedino svojim riječima može pokazati svoju veličinu no kada se njegova djela uzmu u obzir on tada postaje jedno veliko nula.

Jedan je onaj koji uživa u tuđoj nesreći više nego u svojoj sreći i čiji se govor o drugome u početku čini samo kao bezazlen sve dok na kraju ne počne sipati otrov svojih riječi iz kojih se vidi samo velika zavist i ljubomora.

Jedan je onaj koji je samo zaljubljen u sebe, koji ne može ispružiti ruku drugome jer se boji da će nešto izgubiti, onaj u čijem se društvu osjećate sami i kojemu je svaka druga riječ na usnana samo „ja“. Jedan je onaj koji koji se nalazi pod nekom lijepom fasadom, bilo da se radi o nekoj šminki, umjetnom osmijehu ili izglačanom odijelu a izunutra je samo manipulator koji vreba svoju žrtvu ispod prekrasne vanjštine.

Jedan je onaj koji uživa u tuđoj patnji pretvarajući se da za nju brine a zapravo je onaj koji je samo povećava, onaj koji sebe smatra nešto većim od drugih i koji nikada ne želi otkriti što misli, osjeća i namjerava. Jedan je onaj koji nikada nikome nije uzvratio na osjećaje, koji na nečije emocije gleda kao na neku suptilnu igračku kojom će se malo poigrati i iskoristiti, a onda se praviti kao da ništa nije bilo i poći svojim putem.

Jedan je onaj koji poput balona leti visoko a izunutra je prazan, jer takav može samo za trenutak uživati u nekom lažnom sjaju, položaju ili slavi ali brzo će sve doći na svoje. Ne treba biti ljut na takve ljude ako se nalaze u vašoj blizini i zagorčavaju vam svakodnevicu, ne treba im vraćati istom mjerom, jedino ih treba požaliti. Život sve savršeno izravna, život sve savršeno vrati, samo treba malo vremena, strpljivosti i povući se dok je najteže.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha