Jednom kada prestanete bježati od sebe i drugih započet ćete ispočetka živjeti!

Jednom kada prestanete bježati od sebe i drugih shvatit ćete da se najljepše stvari događaju kada prestanete misliti da su vam svi neprijatelji, kada prestanete strahovima davati toliko energije i zapitate se je li moguće da ste nekoj fikciji u svojoj glavi dali toliku moć i upropastili dobar dio svoga života.

Kada prestanete bježati od sebe i drugih shvatit ćete da za svaku promjenu u životu morate biti spremni odmah, jer u protivnom ćete se uvijek vraćati u prošlost i pitati se jeste li neke stvari mogli drugačije riješiti, drugačije odgovore donijeti, drugim putevima krenuti.

Jednom kada prestanete bježati od sebe i drugih iskusit ćete da se s vjerom u sebe počinju događati čudesa u vašem životu. Otkrivajući tada stvarne razmjere vlastite snage neće vam biti jasno zašto ste se ikad mučili s manjkom samopouzdanja i vjere u sebe, zašto ste tuđim mišljenjima dopustili da oblikuju vašu sliku o vama, i zašto ste dopustili da vas jedna izgubljena bitka navede na pomisao da ste vječni gubitnik.

Jednom kada prestanete bježati od sebe i drugih smijat ćete se sebi i pitati se kako ste život mogli gledati kao opsadno stanje, dok su ga drugi promatrali kao igru, i kako na vrijeme niste uočili da problem nije uvijek bio drugome nego u vama. Jednom kada prestanete bježati od sebe i drugih bit će vam jasno da ste ovu pauzu od svega trebali napraviti i ranije, možda bi tada postavili drugačije prioritete, imali više vremena za važne stvari i živjeli bolji život.

Jednom kada prestanete bježati od sebe i drugih shvatit ćete da su rane, povrede, razočarenja, nesavladivi izazovi, bolesti, tragedije bili jedini krivci koji su vas natjerali na bijeg, ali od sada te iste uzroke gledat ćete drugačijim očima i drugačijim srcem, gledat ćete ih kao niz lekcija koje su vam potrebne ne samo da bi dobro živjeli već da bi i preživjeli. Jednom kada prestanete bježati od sebe i drugih započet ćete ispočetka živjeti.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha