Jednom kada zatrujete dušu lažnim obličjima ega vidjet ćete da se stvari ne mogu vratiti na početak

Jednom kada zatrujete dušu više je ništa neće moći očistiti.

Jednom kada vam postane svejedno tko ste i što radite, kamo trošite svoje vrijeme i s kime to činite. Jednom kada zatrujete dušu tako da vam više nitko ništa ne znači, a ni vi sami sebi, prisjećat ćete se vremena svoje lijepe prošlosti kad ste nešto bili i imali, ali nećete više moći vratiti nikakvo značenje, nikakvu ljepotu, nikakav sjaj, nikakav cilj jer sve će vam biti ravno, ravno jer je svakodnevni život to učinio od vas.

Jednom kada zatrujete dušu besmislenim iluzijama i strahovima koje ste sami stvorili vidjet ćete da nema povratka. Jednom kada prestanete sebe poštovati jer se sami grozite onoga što radite shvatit ćete koliko je nekoć moćno bilo osjećati se sjajno u svojoj koži. Jednom kada prestanete pomagati i suosjećati vidjet ćete kako će vaš život izgubiti onu dimenziju odnosa koji ima i pretvorit će se u životarenje i brigu samo za svoje interese.

Jednom kada zatrujete dušu ponosom i lažnim obličjima ega vidjet ćete da se stvari više ne mogu vratiti na početak, ne može se više bez boli biti čovjek, bez shvaćanja da je sve ovo što imate samo magla koja vam muti pogled prema istinskim stvarima u životu. Jednom kada zatrujete dušu i zaboravite živjeti nećete više osjećati ni kako je to biti prijatelj ni kako je to imati prijatelja, a trebat će vam više od ičega.

Jednom kada shvatite da je ona prava ljudska vrsta na izumiranju pitat ćete se zašto nise učinili ono što je bilo do vas, zašto više niste dali svoje ruke, zašto ste se bojali žuljeva. Jednom kada zatrujete dušu shvatit ćete da ste zaboravili živjeti onog trenutka kada je broj rana bio toliki da ste vidjeli samo očaj ali ne i nadu, da ste osjećali izgubljenost ali ne i mogućnosti koje su oko vas. Pokrenite se prije nego dođete u to stanje.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha