Jesmo li postali staromodni zato što nam još znače vrijednosti poštovanja i iskrenosti?

Jesmo li postali staromodni zato što nam još znače vrijednosti međusobnog poštovanja i iskrenosti, što u odnosu od drugoga očekujemo da se drži svoje riječi i da se predstavlja za ono što jest, a ne za ono što nije, i što smo i mi takvi odlučili biti?

Jesmo li postali staromodni zato što još imamo svoje snove, što ne damo nikome da se dira u njih, i što vjerujemo da oni jednoga dana mogu postati prekrasna stvarnost ako uložimo dovoljno truda i znanja u njih?

Jesmo li postali staromodni zato što se držimo obećanja koja smo dali drugima i što nam je vjernost još kvaliteta u koju vjerujemo? Jesmo li postali staromodni što jezik srca ne kompromitiramo jezikom interesa i što shvaćamo da laskave riječi ne znače ništa ako iza njih ne stoji poštivanje dostojanstva druge osobe?  Jesmo li postali staromodni zato što još mnogo polažemo u male znakove pažnje poput iskrenog osmijeha, nježnog dodira, toplog zagrljaja i lijepe riječi?

Jesmo li postali staromodni zato što smo odlučili ne širiti negativnosti koje se na sve načine pokušavaju probiti do nas preko naših osjetila, misli i osjećaja? Jesmo li postali staromodni zato što kada smo ljuti, nervozni ili nemirni povučemo se sa strane u tišinu i ispraznimo od svega toga, umjesto da taj svoj unutarnji otrov iskalimo na nekoga drugoga i tako nastavimo širiti lanac negativnosti kojemu se ne nazire kraja?

Jesmo li postali staromodni zato što nam nije bitno što drugi rade, već gledamo na ono što je pred nama i što je u našoj mogućnosti? Jesmo li postali staromodni zato što smo odlučili raditi onako kako nam srce govori a ne ono što je u trendu i modi? Jedino u sebi pronalazimo prave odgovore na sve te nedoumice, i shvaćamo da nismo postali staromodni, već da su ljubav, poštivanje i iskrenost jedini trend i moda koja nikada ne prolazi.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha