Kad ne doživljavate sebe suviše ozbiljno lakše se nosite sa povredama!

Ne doživljavajte sebe suviše ozbiljno, prestanite gledati sve osobno, olabavite malo svoj život i shvaćanje svega, i vidjet ćete da ćete se na taj način lakše nositi sa povredama, izdajama, udarcima koji vam zadaju drugi.

Nećete nakon svake ozbiljne riječi, namrštena pogleda, nečije okretanja glave na drugu stranu odmah stvarati dramu. Bit će vam jasno da su drugi zaokupljeni svojim životom i da vas to ne mora pogađati. Vi ćete imati svoje snove i ići ćete za njima, svoju priču drugačiju od drugih.

Ne doživljavajte sebe suviše ozbiljno, u životu nema previše bitaka vrijednih borbe, više je onih iz kojih se trebate povući i zadržati mir. Previše podcjenjujemo moć malih stvari kao što su gledanje zalaza sunca sa voljenom osobom, omiljeno piće, šetnja prirodom, promatranje neba ili slično. Koliko su nam snage u mogućnosti dati tako male stvari ne možemo ni zamisliti, a ne možemo ih niti nazvati malim stvarima kada shvatimo koje posljedice iz njih proizlaze.

Naučite uživati u životu i nećete se previše brinuti o stvarima koje nisu pod vašom kontrolom, nećete biti opsjednuti perfekcionizmom, načinom života koji žive drugi. Imat ćete dosta posla u svojoj svakodnevici, dosta ideja kako svoje vrijeme obogatiti. Kada naučite misliti svojoj glavom više se nećete pitati kako izgledate u tuđim očima, i što trebate učiniti da biste zadivili druge, razmišljate će samo o tome da ovaj današnji dan učinite najboljim što možete.

U svojoj životnoj priči ostavite mjesta za drage osobe, one koji su uz vas bili u teškim trenucima jer to su ljudi koji su se dokazali u vašem životu. Naučite se s poštovanjem ophoditi sa svakim tko ulazi u vaš život jer nikada ne znate tko je tu za jedan dan a tko je tu za cijeli život. Nemojte upropastiti priliku i izgubiti osobu koju nitko i ništa neće moći zamijeniti. Kada naučite vjerovati u sebe shvatiti ćete da je vaša životna priča u vašim rukama i vi ćete odrediti njen nastavak.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha