Kad prekoračimo granice u svom umu i nemoguće postaje moguće!

Treba jednom shvatiti da postoji jedno mjesto u nama koje nas plaši i preko kojega se nikada ne usuđujemo proći.

To mjesto je ona granica u našem umu iza koje nikada ne idemo, ne zato što nismo sposobni ili nemamo dovoljno znanja ili mogućnosti već zato što smo uvjereni da više od toga ne zaslužujemo. Uvjereni smo da je ta granica naš osobni maksimum i da je nikada nećemo i ne možemo prijeći.

A samo je jedno potrebno – prekoračiti tu granice u svom umu. Treba se jednom naučiti boriti i za sebe, dosta smo se borili za druge, treba jednom i sebi reći koliko vrijedimo i da ponekad zaslužujemo više od onoga što nam svakodnevica nudi. Treba jednom reći sebi koliko smo jedinstveni jer talenti u nama nisu tu da ostanu u onoj mjeri i domeni u kakvom smo ih zatekli. Izazov da budemo bolji stvara u nama snagu koja tek možemo postati.

Svi oni rezultati u svijetu na bilo kojem području, sve ono što promatramo kao nečiji uspjeh posljedica je toga da je netko prije toga prekoračio granice u svome umu. Pokazao je koliki je osjećaj slobode kada možeš rasti i razvijati se, razbijati barijere u sebi i oko sebe i učiniti promjenu koja se činila nemogućom. Kada shvatimo da imamo pravo na samopouzdanje počinjemo shvaćati da imamo pravo na sreću i dobivamo život koji zaslužujemo.

A samo je jedno potrebno – prekoračiti granice u svom umu. U areni vlastitih misli pobijediti osjećaj manjka osobne vrijednosti, nedostatka samopoštovanja, nadvladati onu vlastitu tromost i krenuti naprijed. Ići onamo kamo te srce vodi znači ići tamo gdje se drugi plaše, gdje ne vide budućnost. Najbolje stvari u životu zahtijevaju žrtvu, ali tek izađemo iz svoga malog začaranog kruga i shvatimo koliki je prostor života pred nama, ne da ga gledamo već da ga živimo i osjećamo.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha