Kad uhvatim sebe u negativnim mislima onda znam da je vrijeme za sljedeće stvari!

Kad uhvatim sebe u negativnim mislima onda se počinjem pitati kada sam to službeno odustao od života.

Kada sam potpisao tu predaju, a da se nisam niti borio. Pitam se kako je to živjeti, a ne imati života u sebi jer negativne misli isisavaju i oduzimaju svaki gram život bez da ostave ikakvoga traga. Kad uhvatim sebe u negativnim mislima onda shvaćam da su se moji problemi nagomilali, ne zato što ih imam puno, već zato što puno negativno mislio.

Treba uhvatiti sebe u negativnim mislima jer to je jedini način da se otrijezniš od najgoreg mogućeg pijanstva, onoga koje ubija svaku pozitivnu stanicu tvoga bića, stanicu koja se nada, vjeruje i živi za bolje sutra. Treba jednom uhvatiti sebe u negativnim mislima jer to je jedini način da se započne ispočetka živjeti, da se naprave novi scenariji, da se ne okreće neprestano unatrag jer život je ionako jednosmjerna ulica. Uhvatiti sebe u negativnim mislima znači shvatiti pod svojom kožom da je sve ono što se plaća svojim mirom preskupo.

Kad uhvatim sebe u negativnim mislima onda shvatim da je velika razlika između odustajanja i trenutka kada shvatiš da su bitke koje su pred tobom nepotrebne, jer se neke stvari u životu mogu riješiti samo ako ih prihvatiš takvima kakve jesu. Kad uhvatim sebe u negativnim mislima onda shvaćam da mi netko treba za podršku, netko koga bih samo gledao, slušao, naslonio se na njega i osjećao kako nečija prisutnost usitnjava i ništi sve moje negativne misli i probleme.

Treba ponekad uhvatiti sebe u negativnim mislima jer samo nas to može naučiti cijeniti vrijednosti pozitivnog života. Kada shvatimo koliko je zračenja u tim negativnim mislima onda ćemo jedan dio  toga već sada upotrijebiti da podignemo temperaturu svoje svijesti, a drugi da uništimo sve ono negativno na sebi i pođemo u bolje sutra. Uhvatite zato sebe u negativnim mislima i recite: Ovo mi je škola te mogu bolje i pametnije živjeti svoj život. Nakon nekog vremena uvidjet ćete da će s vremenom biti sve teže vratiti se na staro, ne zato što to nije moguće, nego zato što ste naučili cijeniti sebe.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha