Kad vam je najteže nije rješenje u pozitivnim mislima, rješenje je u odmoru!

Kada vam ostane posljednji atom snage nećete pronaći rješenje u pozitivnim mislima, rješenje ćete naći u tome da se odmaknete od svih i odmorite od svega.

Kada vaš život poharaju različita razočarenja, kada osjetite koliko ste iscrpljeni a koliko je još posla pred vama neće vam utješiti pozitivna psihologija, srceparajući citati, pomoći će vam mjesto daleko od svih, mjesto gdje ćete doći sebi, sabrati se i započeti ispočetka.

Kada se umorite od igara ljudi u kojima su pravila dokazati se i biti bolji od drugih neće vam pomoći da ubrzate to što radite, da namjestite masku na lice pa se pretvarate kao da ste svoj cilj već postigli, štoviše to vas samo može uništiti, pomoći će vam jedino to da napustite tu igru i da uživate u svojoj samoći, da budete u svom svijetu bez nametnutih pravila i vidite koliko je neprocjenjiva cijena slobode ili samoće.

Kada želite odustati od svega jer vaši napori ne ostvaruju rezultate koje želite, kada drugi misle da ste jaki a sve se u vama zapravo raspada, kada imate cijelu listu dugova i usluga koje morate vratiti drugima jer su oni nešto učinili i vama a nemate snage, tada vam ne pomaže čarolija pozitivnoga razmišljanja, umjetni osmijeh na licu ili nešto treće, štoviše s njome ćete još više pomisliti da s vama nešto nije u redu. Sve što tada trebate je odmoriti se.

Nemojte da se prisiljavate na nešto što niste, ako znate što trebate. Trebate svoj mir, trebate se vratiti sebi u tišini i tu će se razbistriti stvari, tu će se otvoriti novi prolazi i znat ćete najbolje koje odluke donijeti. Ne prisiljavajte se na pozitivno razmišljanje, jer život nije u tome da budete umjetni, život je u tome da napunite svoje baterije, sakupite nove snage i krenete ispočetka. Trebate svoj mir, a on ne dolazi ako idete protiv sebe.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha