Imamo li pravo požaliti se kada je ova moć u našim rukama?

Što bi se u našem životu dogodilo kada bismo prigovaranje svojim bližnjima zamijenili pozitivnim izjavama?

Što bi se dogodilo u našem životu kada bismo se prestali žaliti na negativne okolnosti i učinili samo onaj mali izbor koji će donijeti neku pozitivnu promjenu? Što bi se dogodilo u našem životu kada bismo prestali okrivljavati druge za svoje probleme, a sami započeli preuzimati odgovornost za sve što nam se događa?

Što bi se dogodilo u našem životu kada bismo prestali odgađati važne stvari koje trebamo napraviti, samo zato što su teške i ne da nam se? Što bi se dogodilo u našem životu kada bismo zaboravili svoju prošlost, ne razmišljali o svojoj budućnosti i živjeli u sadašnjem trenutku? Što bi se dogodilo kada bismo prestali sebe tako ozbiljno doživljavati, ležernije pristupati svojim obavezama i problemima i jednostavnije živjeti život? Mnogo pitanja.

Možda ovo nisu neke revolucionarne stvari koje će preko noći nešto drastično promijeniti ali ovo su pitanja koja nam pokazuju da imamo izbor. Imamo izbor da odlučimo da u svakom trenutku izaberemo put koji će pozitivno odrediti naš život. Imamo izbor da možemo svoj život usmjeriti prema nekoj svrsi ili ga pustiti da ga oblikuju okolnosti i drugi ljudi, ali se nakon svega toga ne smijemo žaliti jer je to naš izbor.

Imate li hrabrosti požaliti se da je život grozan i nemoguć kada ste prije toga imali izbor živjeti život bez osjećaja straha i krivnje, pokazati što ste naučili na lekcijama prošlosti, iskoristiti snagu razumijevanja, praštanja i pomaganja i osloboditi se svih tereta prošlosti. Ne, nemamo pravo požaliti se jer je danas ovaj izbor u našim rukama i na nama je da odlučimo kakav će nam biti današnji dan, a preko njega i naš život.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha