Kada naučiš biti strpljiv sa sobom preuzet ćeš kontrolu nad onim nad kime je to najteže – nad sobom!

Kada naučiš biti strpljiv sa sobom drugačije ćeš gledati na sve svoje uspone i padove.

Nećeš se više uznositi nakon nekoga uspjeha jer ćeš shvatiti da životna igra još nije završila i da ne znaš što te očekuje idućeg dana. Na padove više nećeš gledati tako katastrofično jer ćeš shvatiti da oni nisu odraz tebe kao osobe, već samo jedna tvoja trenutna situacija koja će se nakon nekog vremena promijeniti.

Kada naučiš biti strpljiv sa sobom nećeš više tolerirati nepoštivanje drugih. Ne može se to slučajno dogoditi. Niti jedna riječ iz njihovih usta koja podcjenjuje tvoje sposobnosti nije slučajna. Ona je proizvod misli koje su prethodno imali o tebi. I ukoliko im je doista stalo do tebe vodit će računa o riječima kojima ti se obraćaju, a još više o obrascima ponašanja kako prema tebi postupaju. Tu je sve sasvim jasno.

Kada naučiš biti strpljiv sa sobom nećeš se više pitati zašto se stvari događaju onako kako se događaju. Shvatit ćeš da nad nekim stvarima nemaš kontrolu i da ne možeš razumjeti sve uzroke i posljedice. To će te naučiti da usmjeriš svoju pažnju prema sebi i svojim reakcijama prema tim stvarima. Shvatit ćeš da jedino njih možeš izabirati. Tada više svijet nećeš gledati kao neprijateljsko mjesto, već kao prostor izazova da budeš bolji i jači.

Kada naučiš biti strpljiv sa sobom imat ćeš ključ ostvarenja svih svojih ciljeva, shvatit ćeš da je ona bol koju osjećaš kao zapreku tvoj izazov da shvatiš kolika je stvarna tvoja moć. Svaki osjećaj koji osjetiš tada davat će ti povratnu informaciju gdje se nalaziš. Kada naučiš biti strpljiv sa sobom pronaći ćeš način da ne kriviš druge za svoje neuspjehe i preuzeti kontrolu nad onim  nad kime je to najteže – nad samim sobom.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha