Kada naučite da reći „ne“ nije sebično sve će se promijeniti u vašem životu!

Kada naučite da reći „ne“ nije sebično sve će se promijeniti u vašem životu.

Tada ćete ljestvicu svojih prioriteta drugačije postavljati, nećete više biti onaj koji se nalazi na posljednjem mjestu jer ćete početi cijeniti sve vrijednosti i potencijale koju nosite u sebi. Vaše potrebe više neće biti stavljane pred zid, dovedene u poziciju u kojoj više nema više uzmaka, već ćete ispravno moći odlučiti što i kako s njima i kada ih je najbolje ispuniti.

Kada naučite da reći „ne“ nije sebično sve će se promijeniti u vašem životu. Znat ćete da je vizija vaše budućnosti jako važna stvar i nećete je svako malo stavljati u pozadinu zato što se nekome nešto drugo prohtjelo. Propitivat ćete te motive i potrebe drugih ljudi koji vas neprestano obasipaju svojim potraživanjima i tražiti istinu, a ne da vam neprestano mažu lažima u oči samo da bi za trenutak dobili ono što žele.

Kada naučite da reći „ne“ nije sebično sve će se promijeniti u vašem životu. Nastavit ćete se dobro osjećati i onda kada ne ispunite za trenutak nečiju želju, znajući da sve ima svoje vrijeme i redosljed. Naučit ćete ostvarivati promjene jer ćete se fokusirati na važne stvari u životu, a ne se prebacivati s jednog fenomena na drugi. Počet ćete mnogo više uživati u stvarima koje volite, jer one tada više neće biti na zadnjem mjestu u vašem životu.

Kada naučite da reći „ne“ nije sebično sve će se promijeniti u vašem životu. Nećete više govoriti „činio bih to kada bih mogao“ niti ćete žaliti za nečim što niste učinili, već ćete odmah prionuti onome što raduje vaše srce i ispunja vašu dušu. Tada ćete za ljude koji vam znače pronaći mnogo više vremena, jer ćete s liste prioriteta ukloniti one koji se nameću samo radi nekih svojih interesa. Naučite zato u pravo vrijeme govoriti „ne“, a onda gledajte kako vam se život mijenja na bolje.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha