Kada naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu

Kada naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu sve će se u vašem životu promijeniti.

Prepoznat ćete važnost trenutaka kada morate ostati sami i sa sobom srediti sva pitanja, nedorečenosti, sumnje, strahove i sve gropove koji su nastali u vašim odnosima s drugima. Prepoznat ćete nužnost potrebe vjerovanja u sebe, onog bezuvjetnog povjerenja, bez obzira na ishode jer s njom sve u vašem životu započinje ali i završava.

Kada naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu neće vas više zanimati što drugi misle o vama jer to ne igra nikakvu ulogu u određivanju vaših ciljeva i prioriteta. Nećete više brinuti na kritike koje primate jer one mogu biti doista korisne povratne informacije o onome što trenutno jeste i radite. Shvatit ćete da nikakav oblik nježnosti, ljubavi i pažnje za druge neće se pojaviti s vaše strane ako se sve to isto ne pojavi i u vašem odnosu prema vama.

Kada naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu prihvatit ćete sve svoje pogreške jer one mogu biti dragocijene smjernice za put koji je pred vama. Otpustit ćete neproduktivno življenje u prošlosti jer ona više ne pripada vašem životu, ona više ne pripada nigdje. Kada naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu onda više nećete osuđivati druge ljude jer ne živite njihove živote i ne poznate njihove sudbine već ćete s razumijevanjem prilaziti svakome tko i vama tako prilazi.

Kada naučite voljeti osobu koju vidite u ogledalu shvatit ćete da je ponekad bolje živjeti u miru samoće, nego u burnoj vezi u kojoj se glumi zajedništvo kojeg nema, a na stvari su zapravo dvije ogromne samoće. Shvatit ćete da se sloboda koju osjećate ne prodaje ni za kakve površne i plitke interese, i da lijepi trenuci života nisu samo oni u kojima se nešto prima, već oni u kojima se nešto daje. Ali treba naučiti voljeti osobu koju vidite u ogledalu da biste i sve ostale jednako tako mogli naučiti voljeti.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha