Kada nekome nešto značiš to se vidi na njemu!

Kada nekome nešto značiš to se vidi na njemu. Ne može se to sakriti!

Ne trebaš to čuti od te osobe, ne trebaš to čuti ni od nekog drugoga, to govori ponašanje te osobe prema tebi. Kada nekome nešto značiš onda te ta osoba ne stavlja na zadnje mjesto u svom životu, niti smišlja laži da bi nešto od tebe sakrila ili dobila, ta osoba ne koristi se drugim trikovima da sve bude po njenom. Kada nekome značiš tada vidiš poštovanje te osobe prema tebi, koliko god ti se nekada činilo da to poštovanje uvijek ne zaslužuješ.

Kada nekome nešto značiš to se vidi na svakom susretu sa tom osobom. Koliko god puta pogriješio i štogod učinio ta osoba ne odustaje tako lako od tebe, borit će se za tebe do zadnje kapi krvi jer zna da vrijediš, jer shvaća da se iza tog tvog povremenog negativnoga ponašanja nalazi druga osoba, ranjiva i slaba. Kada nekome nešto značiš onda je mnogo lakše svladati sve unutarnje i vanjske zapreke na putu prema naprijed jer shvaćaš da bi sve te zapreke netko savladao za tebe.

Kada nekome nešto značiš to ti daje snagu da budeš bolji čovjek, daje ti razloga da dublje upoznaš sebe, daje ti jakost da prestaneš žaliti na probleme koje imaš i počneš ih sagledavati kao izazove. Kada nekome nešto značiš onda ćeš pružit više nego što se od tebe očekuje jer si svjestan da bi ta druga osoba za tebe učinila to isto, onda ćeš preuzeti odgovornost za život jer osoba kojoj značiš preuzima odgovornost i za tebe.

Kada nekome nešto značiš tada tvoj život više ne može biti isti. Iako svjestan da u svakom trenutku možeš pasti i slomiti se znaš da će uvijek biti netko tko će ti pružiti ruku, podignuti te i dati ti novu nadu. Kada nekome nešto značiš to je obveza da ne potoneš u svojim negativnim mislima i osjećajima već da shvatiš da u svakoj situaciji koliko god bila teška moraš dati najbolje od sebe. Samo tako ćeš i ti pokazati da ti je do drugoga stalo.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha