Kada nešto prođe – ne vraćajte se tome!

Kada nešto prođe – ne vraćajte se tome! Lako je to reći ali kako to doista živjeti? Kako zatvoriti vrata za prošlošću?

Koliko god to teško bilo odluka je u vašim rukama. Jer kada se samo jednom vratite probudit će se u vama želja da se neprestano vraćate u prošlost. Bilo da je u njoj sve prošlo dobro, tada će ona u vama buditi neke fine osjećaje koji će golicati vaše srce i činiti da vaša svakodnevnica ima neku finu aromu prošlosti. No ukoliko je prošlost ostavila loše tragove i bolna sjećanja navraćat ćete u nju i tražiti nova rješenja, iskati odgovore na neodgovorene upite i pitati se „što bi bilo da je bilo“.

Kada nešto prođe – ne vraćajte se tome nikada! Sadašnji trenutak tada gubi i sve se lošije osjećate u njemu. Kada vam prošlost počinje postajati veći dio sadašnjosti reći ćete da drugačije ne može ni biti, pomislit ćete da nema ništa loše u ponovnom proživljavanju te prošlosti, od neprestanog navraćanja na stvari koje se više ne mogu promijeniti iz samo jednog razloga, a taj je da one više ne postoje. Počet ćete sami sebe varati da ipak nešto možete tu učiniti.

Kada nešto prođe – ne vraćajte se tome! Nikada nećete moći dobiti priliku za bolju budućnost jer nećete gledati šanse koje su pred vama, nećete slušati ljude koji vas okružuju i vode u neki novi svijet, nećete sebi dopustiti osjećati nove lepeze osjećaja jer ćete neprestano biti zarobljeni u svoj stari prošli svijet. Nećete vidjeti mogućnosti koje su pred vama jer ćete biti zatvoreni u svoj ustajali svijet razmišljanja i djelovanja.

Kada nešto prođe – ne vraćajte se tome, izgubit ćete život. Život tako brzo prođe pored vas a da se ni ne okrenete, da se ni ne sjećate više svih rana i povreda, ali niti lijepih trenutaka koje ste prošli. Ostaje vam samo otvoriti oči za ono što vam sada dolazi, ono što ćete svojim odlukama dovesti u svoj život. Budućnost će vam biti onakva kakvim je pogledom odlučite gledati i s kakvim joj stavom odlučite pristupiti. Ništa više, ni manje od toga.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha