Kada od straha napraviš kompas počet će ti se događati ove stvari!

Kada od straha napraviš kompas shvatit ćeš mnoge važne stvari o sebi i životu.

Shvatit ćeš da funkcija straha nije da te uništi, već da te nauči da postoji dublja razina stvarnosti koju još nisi upoznao. Shvatit ćeš da sve one stvari koje si se bojao trebale su biti na tvom putu da bi iščistile tvoja pogrešna uvjerenja, da bi otkrio obrasce ponašanja koji te nikuda nisu vodili, a mislio si da su tvoja dobitna kombinacija.

Kada od straha napraviš kompas shvatit ćeš da je jedino s rizikom najmanji rizik i da se s njime može najdalje stići. Shvatit ćeš da su se ljudi kojih si se nekoć bojao jednako tako bojali tebe. Osim toga shvatit ćeš kako njihovo razmišljanje, koje si ti pretpostavljao, je zapravo zaustavljalo sve tvoje ideje i snove koje si sanjao jer si se uvijek pitao kako će oni na to gledati, kako će reagirati i hoćeš li  zbog toga na kraju ti odbačen biti.

Kada od straha napraviš kompas shvatit ćeš da ne postoje velike prepreke već da postoji samo slaba motivacija. Tvoja neodlučnost, sumnjanja, manjak samopouzdanja dopustili su da tvoj strah naraste i da radi protiv tebe. Kada od straha napraviš kompas tada ćeš najbolje shvatii onu poznatu misao da ne vidimo stvari onakve kakve jesu već onakvima kakvi smo mi i to saznanje pomoći će ti da promjeniš sliku svijeta u sebi.

Kada od straha napraviš kompas shvatit ćeš da će  život koji kreiraš biti promašen ukoliko se sa strahom budeš previše družio, i da će te svaki minut koji si posvetio radu na sebi udaljiti od toga straha. Zato počni prvo voljeti sebe, ne fiksiraj  se na loša iskustva iz prošlosti, niti budi zabrinuti neizvjesnim crtama svoje budućnosti. Na koncu svi strahovi koje si imao pomogli su ti da postaneš osoba kakva si danas. Zahvali na njima i kreni naprijed!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha