Kada odlučite biti strpljivi sami sa sobom krenut ćete na put bez povratka!

Kada odlučite biti strpljivi sami sa sobom upustit ćete se u najveću avanturu.

Shvatit ćete da vam nije potrebno nikakvo savršenstvo da biste živjeli ispunjen i zadovoljan život, dovoljno je da prihvatite sebe kakvi jeste. Shvatit ćete da vlastite slabosti nisu uvijek slabosti, one su vaš način na koji pristupate životu, a i način na koji život pristupa vama i da bi svaka promjena značila istovremeno gubitak vašeg identiteta.

Kada odlučite biti strpljivi sami sa sobom shvatit ćete da ste zapravo u dubini svoje duše jako dobra osoba, ali ponekad oni vanjski omotači učine da pokažete jedno drugo lice kojim mnogi oko vas ne budu zadovoljni. Shvatit ćete da su ožiljici koje ostavljaju drugi ljudi ništa u usporedbi s ožiljicima koje sami sebi ostavljate, i da se na taj način zapravo štitite od tuđih povreda, jer jedna bol poništava drugu bol.

Kada odlučite biti strpljivi sami sa sobom shvatit ćete da nikome ne morate ništa dokazivati jer život nije nikakva matematika pa se od vas traži da dokažete kako ste došli do toga do čega ste došli, bilo da se radi o stavovima, osjećajima ili nečemu drugom. Nekad će vam se činiti da se cijeli svijet urotio protiv vas, da vam ništa u životu ne ide a onda za trenutak ćete osjetiti neopisivo lijepe osjećaje shvaćajući kako se sve u životu mijenja, i kako morate proći kroz mrak da biste došli na svjetlo.

Kada odlučite biti strpljivi sami sa sobom svaki dan otkrivat ćete nešto novo o sebi, krenut ćete na put bez povratka ne znajući što donosi svaka nova razina spuštanja u najdublje predjele svoga bića. Kada počnete sebi davati šanse bolje ćete razumijeti kojoj osobi u vašem životu dati priliku, a kojoj ne. Shvatit ćete tada da ne postoji neki pravi savjet koji će vam dati precizan i jasan odgovor za vašu budućnost, ali da ipak postoji nešto što vam u svemu tome može pomoći a to je vaša strpljivost.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha