Kada počnemo očekivati čuda onda se čuda u našim životima počinju i događati!

Dva su se mala prijatelja klizala po zaleđenom jezeru. Bijaše oblačan i hladan dan. Dječaci su bez straha uživali u klizanju. Led se iznenada prolomio i jedan od njih propade u vodu. 

Voda ne bijaše duboka, ali se led počeo stezati.Drugi je dječak otrčao na obalu, dohvatio kamen i pojurio do unesrećenoga. Svom je snagom razbijao led i uhvativši prijatelja za ruku, izvukao ga iz vode. Kad su stigli vatrogasci i shvatili što se dogodilo, začuđeno su pitali:

– Kako ti je to uspjelo? Kako si mogao tim malim kamenom i slabim rukama razbiti tako debeli led?

Uto se oglasio neki starac:

– Ja znam kako je uspio!

– Kako? – upitali su ga vatrogasci.

– Nije bilo nikoga da mu kaže kako je to nemoguće, starac je odgovorio.

Kako bi lijepo bilo uvijek imati nekoga pokraj sebe koji bi za naše snove rekao da su mogući i ostvarivi. Umjesto negativaca koji nas u većini slučajeva okružuju imati pozitivce, ljude koje će nas ohrabriti i reći da vjeruju u nas. Koja bi sila dobra proizišla samo iz činjenice kada bismo jedni druge za naše snove ohrabrivali, a ne jedni drugima radili zapreke. Kada počnemo očekivati čuda onda se čuda u našim životima počinju i događati.

No mi smo previše fokusirani na riječ „nemoguće“ koja se nalazi u dnu naših uvjerenja. Često smo koristili i koristimo tu riječ. Budući da su nas godinama uvjeravali u stvari koje su moguće, a koje nemoguće, sami smo odredili kapacitet snage s kojom ćemo pristupati životu. No riječ „nemoguće“ ponekad je samo rezultat za kojeg treba malo više vremena i energije. Dar iščekivanja i gigantske volje razlog su da svako nemoguće za neko vrijeme pretvorimo u moguće.

Stvarnost koju često zamišljamo kao “nemoguća” nije neka mistifikacija stvarnosti, ono najčešće znači učiniti ono što se kaže da će se učiniti jer u konačnici jedino to i donosi rezultate. Nemoguće nije neka fascinantna stvarnost, ponekad je samo razlika između životarenja i istinskog življenja, razlika tako mala, a koja čini veliku promjenu. Riječ “nemoguće” je uzbuđenje za one koji znaju koliko u životu zaslužuju, te žarište koje može promijeniti smjer svačijeg života.

Kada razmišljamo o onome što je (ne)moguće onda moramo znati da to nije samo neka druga tehnika ili neka nova razina razmišljanja, već prije svega bezuvjetna vjera u sebe, vjera koja graniči s apsurdnim, vjera koje ostavlja dalekosežne promjene u našem životu. Ne čuvajte svoje snage samo za budućnost, počnite ih sada koristiti, vidjet ćete koliki su njihovi razmjeri. Podignite razinu odgovornosti kojom pristupate životu i shvatit ćete da nemoguće ne znači ništa drugo nego odlučiti što želite od života dobiti, te sve učiniti da to i dobijete.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha