Kada radite nešto do čega vam (ni)je stalo onda slijede ove posljedice!

Kada radite nešto do čega vam nije stalo svaki trenutak rada pretvara se u mučenje.

Takva osoba želi što prije otići sa svoga radnoga mjesta, što prije završiti posao i posvetiti se onome što voli. Kada radite nešto do čega vam nije stalo ne možete imati mir u sebi, ne možete dati sve svoje potencijale i ne možete se prestati žaliti na svoj težak život. Kada radite nešto do čega vam nije stalo život postaje stresan, a stres nagriza dušu i tijelo i odvodi u bolest.

Kada radite nešto do čega vam je stalo svaki dan je praznik jer uživate u njemu. Kada radite nešto do čega vam je stalo osjećate da uvijek možete dati više. Tada je vaš mozak očišćen od negativnosti jer u svemu što vam se događa gledate prilike koje vas mogu odvesti na neko drugo i bolje mjesto. Kada radite nešto do čega vam je stalo postavljate izazovne ciljeve, ne bavite se nevažnim stvarima, ulažete dodatan napor i ostvarujete rezultate kojima se drugi dive.

No radi se samo o jednoj stvari koja čini razliku – radi se o vašem stavu. Radi se o tome da se odlučite svoj posao shvatiti kao poziv, gledati u njemu ispunjenje neke misije. Nekada je teško vidjeti smisao u nekoj besmislenoj i suludoj aktivnosti ali onda potrebno je preispitati sebe pitajući se je li to što radimo doista za nas i dali nas to doista ispunja i čini sretnima. Otkriti svoje unutarnje „zašto“ znači krenuti u potragu za onim što se nalazi u našim mogućnostima, a ovom svijetu bi moglo donijeti neku razliku.

Zato pronađite hrabrosti osjećati se drugačije u poslu koji radite i pronaći ćete razloga da negativne misli preobrazite u pozitivne. Pronaći ćete mogućnosti promjene stava nakon kojega će sve krenuti drugim tokom. Ne tražite opravdanja da nešto prikažete negativnim, tražite razloge pozitivnosti u onom što radite. Tako ćete krenuti prema ostvarenju svojih snova. Kada se oslobodite unutarnjih zapreka sve vanjske zapreke bit će samo nastavak puta prema vašoj željenoj budućnosti.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha