Kada sam prestao neke stvari čuvati za posebne prilike sve se promijenilo!

Kada sam prestao neke stvari čuvati za posebne prilike sve se u mom životu promijenilo.

Shvatio sam da ne treba čekati nečiji rođendan ili imendan da bih mu poklonio neki dar kojeg će se sjećati ili da ne mora biti neka posebna obljetnica da bih s voljenom osobom izašao vani i napravio nezaboravan izlazak. Shvatio sam da ne treba netko maturirati ili diplomirati da bismo napravili neko slavlje već da sve ono što želimo proslaviti možemo napraviti sada i ovdje.

Kada sam prestao neke stvari čuvati za posebne prilike nisam više odgađao šansu za razgovor sa dragim prijateljima koje dugo nisam vidio i čuo. Shvatio sam da jedan mali susret može mnogo toga lijepoga vratiti u naš zajednički život. Shvatio sam da svaki put kada neku takvu stvar odgodim je zapravo donošenje odluke da se ti susreti više nikada ne dogode, a više od svega sam shvatio da je je svaki prioritet koji sam ispred toga bio stavio zapravo bila nevažna stvar.

Kada sam prestao neke stvari čuvati za posebne prilike shvatio sam da stvari koje sam oduvijek želio napraviti, mjesta koja sam oduvijek želio posjetiti, događaje na kojima sam oduvijek želio biti prisutan mogu učiniti sada ili nikada. Sve ostalo je samo zavaravanje sebe, smišljanje izlika i opravdanja samo da se ne bi suočio sa sobom, samo da bih se povukao od svojih strahova i sumnje i odustao od svoga pravog života.

Kada sam prestao neke stvari čuvati za posebne prilike shvatio sam da sve emocije koje želim osjetiti mogu osjetiti samo sada ili nikada, i da ne postoji neko bolje vrijeme jer mi nitko ne garantira da ću ga imati. Štoviše i ovo koje imam je nezasluženi dar i trebam se u njemu prestati bojati odbijanja, prestati očekivati da će ti trenuci jednom doći sami od sebe i shvatiti da je sadašnji trenutak jedina posebnu prilika da napravim to što sam oduvijek želio.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha