Kada se loše stvari dogode dobrim ljudima

Kada nam se događaju dobre stvari malo toga se u našim životima mijenja. Živimo po nekoj šabloni ne zanimajući se za ono što donosi novi dan.

No snaga za prave promjene uglavnom dolazi od loših situacija, stvari i okolnosti u našim životima. Tek kada vidimo da se stvari ne događaju onako kako bismo željeli u nama sazrijeva pravi trenutak za neke životne promjene. Stoga kada se loše stvari dogode dobrim ljudima:

Svoju sreću počinju stavljati na prvo mjesto

Kada se loše stvari dogode dobrim ljudima oni počinju shvaćati da treba mijenjati ljestvicu prioriteta u svom životu. Tada počinju shvaćati da cilj koji su postavili ne smije određivati apsolutno sve u njihovom životu, već da uvijek treba ostaviti prostora za uživanje u malim trenucima, trenucima koji raduju i ispunjavanju, trenucima sa dragim ljudima. Svoju sreću tada počinju stavljati na prvo mjesto.

Svojim snovima počinju davati šansu

Kada se loše stvari dogode dobrim ljudima oni počinju više držati do svojih snova. Shvaćaju da je došao trenutak da više nema kockanja sa budućnošću. Shvaćaju da ukoliko se ne potrude da izgrade svijet u kojem žele živjeti, odnosno svijet po svojim snovima, netko će ih smjestiti u svoj svijet u kojem će postati graditelji nečijih tuđih snova.

Počinju zamjećivati ljepotu malih trenutaka

Kada se loše stvari dogode dobrim ljudima oni počinju još više živjeti za sadašnji trenutak. Shvaćaju da ne postoje neki veliki trenuci koji mogu promijeniti stanje stvari i koji nas mogu ispuniti, već da se najveća ljepota života nalazi u prijateljskom stisku ruke, dodiru drage osobe, osmijehu djeteta, lijepoj riječi i ostalim sitnicama koje život znače.

Preuzimaju odgovornost za svoj život

Kada se loše stvari dogode dobrim ljudima oni za to ne krive druge jer shvaćaju da je svatko kovač svoga života. Oni ne biježe od tih stvari u neku imaginarnu prošlost gdje u lijepim uspomenama pokušavaju zaboraviti grubu sadašnjost. Oni preuzimaju odgovornost za svoj život i shvaćaju da se sami moraju izboriti za život kakav žele živjeti.

Počinju se koncentrirati na stvari koje mogu promjeniti

Kada se loše stvari dogode dobrim ljudima oni ne pokušavaju mijenjati stvari koje ne mogu promjeniti. Njihov fokus usmjeruje se samo na ono što je pod njihovom kontrolom, a to je prije svega njihov stav. Kada promjene svoj stav, stvari se po malo same počinju smještati u pravi kontekst i brzo pronalaze željeno rješenje.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha