Kada se prepustite trenutku život će vas odvesti tamo gdje je bolje!

Prepustite se trenutku! Nešto je tako jednostavno, a opet tako teško kada vidimo koliko je malo ljudi to u stanju učiniti.

Kada se prepustite trenutku život će vas odvesti tamo gdje je bolje. Neće vas uvijek vaši planovi odvesti u najbolju luku. Neće vam grčevito držanje za prošlost dati osjećaj da je vaš život lijep. Jedini unutarnji osjećaj sigurnosti jest pustiti sve ono što vas ograničava i tada ćete vidjeti gdje se stvarno nalazite i što sve možete.

Prepustite se trenutku, to je korištenje života na najbolji mogući način. To je pretvaranje svih trenutnih prepreka u mogućnosti. To je jedini način da se osjetite krajnje ispunjeni. Tek kada se prepustite trenutku, ne bježeći svojim mislima u neku prohujalu prošlost ili nedefiniranu budućnost uvidjet ćete koliko imate prilika za slavljenje života, slavljenje i zahvaljivanje za milost što ste živi, što dišete, mislite, osjećate, volite, radite, i bezbroj drugih stvari kojih se ne možete sjetiti.

Kada se prepustite trenutku shvatit ćete da je došlo vrijeme za stvaranje vrijednosti, vrijednosti uživanja u svojoj samoći, u društvu s drugima, u mogućnosti da možete nešto doprinjeti i ostaviti traga na ovome svijetu. Zadivljujuće je što možete učiniti kada se prepustite trenutku u kojem prestajete brinuti o mogućim negativnim scenarijima i u svom tijelu gomilati otrov negativnih misli koji vas polagano ubijaju i kada prestanete o njima misliti.

Prepustite se trenutku i postat ćete sve bliži osobi koja je u vama. Shvatit ćete da život traje dok ste živi, a ne do trenutka kada odlučite odustati od ciljeva i zadovoljiti se onim što ste do tada postali. Kada se prepustite trenutku svaki novi dan gledat ćete kao dar jer ćete biti svjesni da će svemu tome jednom doći kraj, i da taj kraj ne ovisi o vama i da ga ne možete predvidjeti, te ćete zbog njega uživati u svakom trenutku do toga dana.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha