Kada ste previše s ljudima uvijek ste u riziku!

Kada ste previše s ljudima uvijek ste u riziku.

U prilici da vas zavole, da vam daju svoje srce, da vam se toliko blizu približe da osjetite gotovo njihovo disanje, ali ste u riziku da vas nakon svega toga odbace, iskoriste tu blizinu i da vas povrijede. Kada ste previše s ljudima uvijek ste u mogućnosti da otkrijete tajne ključeve njihovih unutarnjih odaja, ali i riziku da oni otkriju sve vaše tajne, bilo dobre ili bilo loše, i razotkriju ih na lice javnosti.

Kada ste previše s ljudima uvijek ste u riziku da prestanete razmišljati svojom glavom onako kako ste nekoć razmišljali i da počnete razmišljati kao i oni, u riziku ste da vaši osjećaji više ne budu autentični, onakvi kakvi bi inače bili, već postanu onakvi kakvi bi ih drugi ljudi željeli, u riziku ste da obrasci vašeg ponašanja postanu sukladni njihovim očekivanjima. Ali u mogućnosti ste da proniknete što je u njihovim mislima, osjećajima i životu.

Kada ste previše s ljudima uvijek ste u riziku da malo prilagodite ciljeve njihovima, pa odaberete pravac kojim oni idu, pa na kraju ostavite sve svoje i krenete za njihovim ciljevima, jer su vam ih toliko nahvalili da vam se sada čine boljima od vaših. Kada ste previše s ljudima postoji mogućnost da oni krenu za vašim ciljevima i onda toliko po njima upiru da oni izgube svu draž koju su imali u vašim očima.

Kada ste previše s ljudima uvijek ste u prilici da doživite s jedne strane najljepše i najtoplije osjećaje, ali s druge strane u riziku da budete toliko povrijeđeni da se teško od toga možete oporaviti. Kako god bilo jedino nije rizik da pobjegnete i zatvorite se od svega i svih, da vaša očekivanja i komunikaciju s drugima svedete na minimum, a onda sigurno ništa ne dobivate, ali zasigurno mnogo gubite. Na vama je da odlučite!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha