Kada sumnjate arena vaših misli postaje gorko tlo u kojem će svako zasijano sjeme propasti!

Nikada nemojte dopustiti da vas porazi u životu natjeraju da počnete sumnjati u sebe! Nikada!

Trenutni događaj nije rezultat vas kao osobe. Nakon jako kratkog vremena taj čin sumnje pretvori se u stanje, a stanje u naviku a kraj priče vam je dobro poznat. Tuga, depresija, bezvoljnost, rezigniranost i tako se stvara jedan začarani krug iz kojega nema izlaza, jedna spirala u kojoj tonete sve dublje i postavljate pitanje „zašto“. No odgovor ste sami dali: sumnjate.

A odgovor je posve jednostavan. Sumnja ubija. Sumnja ubija klice života u nama više nego mnogi drugi negativni faktori, više nego svi oni zajedno. Kada sumnjate u sebe onda su prepreke koje vidite ispred sebe veće od cilja koji se nalazi iza njih, a posljedice za bilo koje područje života ili za bilo koji san koji sanjate su iste, a to je odustajanje. Kada odustajanje postaje pogled na svijet to je znak da ste se potpuno predali sumnji.

Kada sumnjate u sebe onda umjesto da uklanjate barijere u sebi i oko sebe vi ih još dodatno postavljate. Kada sumnjate onda uvijek nađete načina i razloga za žaliti se shvaćajući da ništa ne možete promijeniti i da ste potpuno bespomoćni. Kada sumnjate tada arena vaših misli postaje gorko tlo u kojem će svako zasijano sjeme propasti jer ćete samo gledati na tuđi vrt ne pitajući se što u svome trebate napraviti.

Sumnja je polagani proces samouništenja, započinje s jednom malom mišlju koja se širi i zauzima svako vaše razmišljanje, zatruje svako vaše osjećanje, zaustavlja svako vaše djelovanje i onda se počinjete pitati zašto vam u životu ne ide. Ne ide vam jer ste odustali od misli koje vraćaju vjeru, bude nadu i podupiru sigurnost. Na vama je da izaberete, prvo u mislima a potom u djelovanju. Jedan mali izbor na početku dovodi do velikih promjena na kraju.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha