Kada sve pođe po krivu nemojte se predati!

Kada sve pođe po krivu nemojte se predati.

Pogledajte prvo na ono što vam je ostalo a ne ono što ste izgubili. Shvatite da osjećaji samosažaljenja koji vas pogađaju nisu vaša jedina opcija ali su vaš jedini put u propast. Izaberite drugačije se osjećati da biste imali snage okrenuli novu stranicu i započeli pričati novu priču vašeg života ne brinući o stvarima koje ne možete promijeniti već usmjerujući se sada samo na ono što je pod vašom kontrolom.

Kada sve pođe po krivu nemojte se predati. Shvatite da je borba koju ste prošli mnogo važnija od cilja kojeg trenutno niste postigli jer vas je nešto naučila, jer ste po njoj postigli nešto drugo, postali snažniji, uporniji, žilaviji. Vaše strpljenje nije samo vaše ponovno očekivaje ostvarenja vašega cilja, vaše strpljenje postaje vaš pozitivan stav da nisu sve bitke predane i da je ovo samo predah prije nego što opet krenete u akciju.

Kada sve pođe po krivu nemojte se predati. Nemojte se sramiti udaraca koje ste dobili, povlačeći se i zatvarajući u sebe. Ti udarci života mogu drugima biti samo inspiracija da vide kako se hrabri ljudi nose sa različitim izazovima života bez da kukaju, krive druge ili ruše sve pred sobom. Zrelost je proces prihvaćanja svih izgubljenih bitaka sa retrospektivom što iz njih možete naučiti i primijeniti drugačije da biste imali bolju budućnost.

Nije gotovo kada doživite poraz. Gotovo je kada vi to kažete. Gotovo je kada potjerate hrabrost iz svoga života predajući se unaprijed bez da ste pokušali.  A što onda?  Nemojte se predati nikada jer možda je upravo sljedeći pokušaj, sljedeće jutro, sljedeći izazov upravo prijelomni u vašem životu i nakon njega će se sve okrenuti drugačije. Nastavite boriti se, rasti, mijenjati jer to ne činite radi drugih, činite radi sebe i svog života.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha