Kada ti se čini da si sam na svijetu, rješenje nije odustajanje od svega!

Kada ti se čini da si sam na svijetu, da nitko ne zna što prolaziš, da nikome nije stalo do toga što se zbiva u tebi, ne očajavaj.

Nije rješenje u predavanju negativnim mislima, povlačenju u sebe, odustajanju od svega, rješenje je u traženju razloga zašto ti je ova situacija trebala, što ćeš po njoj postati, kakvu ćeš lekciju iz nje izvući, kakvom će te osobom učiniti, sve samo ne osjećaji besmisla, tuge, izgubljenosti i jadanja nad svojom sudbinom.

Kada ti se čini da si sam na svijetu, shvati da je to trenutak kada prema sebi trebaš biti najstroži, a ne najmekši, pa popuštati ovim i onim prohtjevima. Shvati da je upravo ovo moment da napraviš nešto što nikada nisi napravio, da ideš negdje gdje nikada nisi išao, da osjetiš nešto što nikada nisi osjetio, sve samo ne zavući se u svoju mišju rupu i čekati da se iskobeljaš iz tog svog emocionalnog i mentalnog blata u kojeg si upao.

Kada ti se čini da si sam na svijetu, shvati da je to prilika da uspostaviš dublji odnos sa sobom. Često je naš odnos sa nama samima jako površan, površan je i naš odnos s drugima, površni smo često mi u svemu jer da bismo promjenili sudbinu trebamo povremeno bježati iz ovog blještavog svijeta koje nam neprestano pokušava ukrasti pažnju različitim reklamama i ponudama i učiniti nas samo potrošačkom robom bez nekog dubljeg smisla.

Kada ti se čini da si sam na svijetu, pogledaj oko sebe i vidjet ćeš da nisi sam i da svi djelimo donekle sličnu sudbinu. Kao što Tin Ujević to lijepo reče: Ne boj se,  nisi sam! Ima i drugih nego ti koji nepoznati od tebe žive tvojim životom. I ono sve što ti bje, ču i što sni gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom. Taj osjećaj je prolazan i na tebi je da shvatiš da nastavak tvoga života ovisi isključivo o tebi i tvojim odlukama, a ne nikakvim trenutnim osjećajima i stanjima.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha