Kada više ne budete imali potrebe da se dokazujete sve će krenuti u drugom smjeru!

Kada više ne budete imali potrebe da se dokazujete sve će krenuti u drugom smjeru.

Nećete više neprestano kontrolirati svoj mobilni telefon i provjeravati koliko je lajkova dobila neka vaša slika ili događaj. Nećete više bliže prijatelje ispitivati što se događalo na nekom mjestu gdje niste bili nazočni, neće vas zanimati tko vas je spominjao i u kakvom kontekstu, niti ćete sami to provjeravati na bilo koji drugi način.

Kada više ne budete imali potrebe da se dokazujete nećete više u svemu željeti biti prvi. Shvatit ćete da je to luda utrka koju je nametnulo društvo samo da bi nas programiralo i držalo na okupu. Nećete više žaliti kada ostanete sami već ćete štoviše početi i uživati u toj samoći znajući da tu nema nikoga tko vas laže, tko se pretvara se da je nešto drugo, tko vam se ulizuje, tko se ironično odnosi prema vašim snovima, tko vas podcjenjuje ili bilo što drugo.

Kada više ne budete imali potrebe da se dokazujete shvatit ćete koliko život može biti lijep i imati svoj mir. Govorit ćete ono što mislite i činiti ono što govorite shvaćajući da nema potrebe unutarnjim neskladom privlačiti bolesti. Odbacit ćete tada sumnju u sebe pitajući se čemu ratovanje sa samim sobom kada je to osoba koja vas jedina nikada neće napustiti. Shvatit ćete da je sve u životu posljedica malih koraka i oni će vam jedini postati važni.

Kada više ne budete imali potrebe da se dokazujete oslobodit ćete se brige o ljudima, oslobodit ćete se onoga što misle, govore i čine i to će umanjiti listu vaših problema za 99 posto. Stvari i ljudi koje ste oduvijek željeli počet će ulaziti u vaš život jer im je oslobođen prostor. Odabirat ćete sreću svako jutro kada se probudite jer nećete više imati potrebu nekoga zadiviti već istinski uživati u svakoj sekundi koja je pred vama.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha