U kakav vas god tjesnac život gurnuo nemojte moliti za ljubav!

Ne molite nikada za ljubav, oni koji je imaju dat će vam je, no oni koji je nemajte ne mogu vam je dati ni za sve na svijetu.

Nemojte se prodavati se za nečiju naklonost. U svemu tome ne radi se dali zaslužujete ili ne zaslužujete nečiju ljubav, radi se o drugima i njihovoj priči, njihovim prioritetima i interesima. Želite li izgubiti svoj mir ulazeći u jedan takav svijet u kojem smiješak, dobra riječ, poljubac ili nešto drugo imaju cijenu. Ne spuštajte se na tu razinu.

Kada počnete moliti za ljubav prestajete živjeti.  Vaš život postaje jedna sporedna uloga u životima oko kojih se vrtite. Tada postajete svjesni koliko je teško nositi svoje osjećaje jer umjesto da u njima uživate, da vas nose naprijed, oni postaju uteg koji vas vuče u začarani krug.  Počinjete shvaćati kako je ponekad potrebno staviti masku na lice da biste dobili ono što želite, pa makar to što želite bila samo ljubav.

Kada počnete moliti za ljubav otkrivate koliko postajete ranjivi, koliko svoje slabosti stavljate na raspolaganje drugima, koliko postajete laka meta za one koji žele tračati i ogovarati i kako sve to podnosite samo za jedan trenutak naklonosti. Neće doći sreća sa takvom ljubavlju jer to naposljetku i nije ljubav, to je nešto u vama što morate sa sobom srediti i nitko vam u tome ne može pomoći, nitko osim vas samih

U kakav vas god tjesnac život gurnuo nemojte moliti za ljubav, pokažite da vaše srce nije stvoreno za mrvice. Imajte dostojanstva odmaknuti se od onih koji vas ne poštuju i čine da se osjećate manje vrijednima.  Ima ljudi kojima značite i koji će vas podržati u vašim snovima, samo se odmaknite od vrata koja vam nikada neće biti otvorena i krenite naprijed kroz život dajući ljubav. Vidjet ćete kako ćete je jako brzo primiti natrag.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha