KAKO ĆEŠ PREPOZNATI TKO TI JE PRAVI PRIJATELJ

Vrlo jednostavno:
Prijatelj nikada ne stanuje daleko. I kada pođeš do njega, a ne nađeš ga kod kuće, neće biti žao vremena, jer si ga posvetio prijatelju. U namjeri da odeš k njemu ne mogu te spriječiti ni najžešće oborine, ni žega, ni studen. Za prijatelja uvijek nađeš vremena i uvijek mu imaš šta za reći. Ništa od onoga što on govori i želi za tebe nije beznačajno. Prijatelju ne moraš puno tumačiti niti se opravdavati zašto nešto jesi ili nisi učinio, jer imaš povjerenja u njega da će te razumjeti.

Nastojat ćeš da prijatelja nikada ne povrijediš ili pred njim nikada ne prešutiš nešto što bi za njega moglo biti važno. Prijatelj je onaj kome dopuštaš da se mijenja, da tebe mijenja i da te iznenađuje. Prijatelju dopuštaš da se osami kada mu je to potrebno, a i da podijeli svoje prijateljstvo s drugima. Prijatelju uvijek imaš šta pokloniti. I, nikada ne odmjeravaš vrijednost njegovih poklona, jer ti on ne može pokloniti ništa što bi bilo veće, a jednako tako ni što bilo manje od vašeg prijateljstva. S prijateljem možeš cijeli dan provesti u šutnji i u suton prepoznati da je pred tobom izlio cijelog sebe.

Prijatelj je onaj tko ti je važniji od tebe. Noć koju si probdio zbog njega silno te odmori. I dogodi se da iznenada ostaviš sve i žurno pođeš k njemu ili sjedneš da mu napišeš pismo – i ispostavi se da mu je to i bilo potrebno.

Zbog prijatelja ćeš se odreći puta na koji si naumio poći jer znaš da si na najboljem putu kada si s njim i da ćeš najdalje stići ostaneš li s njim.

S prijateljem se voliš zajednički brinuti o drugima. Kad pjevaš s prijateljem, glas ti je odmah nekako ljepši, sigurniji. Kad govoriš o njemu, oči su ti sjajnije. U prijatelja se nikada ne možeš razočarati jer će ga tvoje prijateljsko srce uvijek opravdati. I kada klone, kada padne, ne dvoumiš se hoće li smoći snage da se uspravi. Znaš da hoće.

Prijatelj je onaj koji uvijek može na tebe računati i na koga ti uvijek možeš računati.

Prijatelj je onaj koga više ne možeš razlikovati od sebe. Blago tvojim prijateljima ako ih tako vidiš. A BLAGO I TEBI!!

 

Prijatelj vašeg uspjeha