Kako ćete znati jeste li neku osobu sasvim preboljeli?

Kako ćete znati da ste neku osobu sasvim preboljeli? Ono, kad nešto završi, pa nastane period šutnje i svatko je u svom životu, a onda odjednom, nakon godinu, tri ili pet taj netko tko vam je jednom nešto značio ponovo šalje poruku, dvije, tri, pisamca, skrivene male udice s provjerenim mamcima, kojima rijetko koja žena odoli?

Ako se upustite u čarkanja, znajte da ste se upecali. U takvoj vrsti plesa uvijek se radi o nekom dokazivanju moći, jer neodoljiva je ta pomisao – iluzija da onom drugom još uvijek nešto značite, da vas se sjeća, da na vas misli.

Ali ako se na takvu poruku samo osmjehnete, i nemate potrebu ništa odgovoriti jer su lijepa sjećanja na zajedničke dane samo sjećanja koja ništa ne znače i ništa ne mijenjaju, to je već sjajna stvar.

Kad znate, sa stopostotnom sigurnošću, da u vama ne postoji ni jedna praznina koju bi taj netko mogao ispuniti, ni jedna glad koju bi znao utažiti, ni jedan prozor otvoriti, kad to osjetite drage moje, i odgovorite šutnjom, onda ste sasvim slobodne. A to je bolji osjećaj nego da ste kraljice. I možete otrčati do najbliže slastičarnice i počastiti se najboljom i najvećom čokoladnom tortom, i čašom pjenušca, da proslavite jer ste velike cure koje znaju nacrtati točku, i nemaju potrebu dalje se igrati i dokazivati.

Jer su krenule dalje, jer su otvorile nova vrata, jer se na spomen bivše ljubavi osim smješka na usnama ništa u njima nije pomaklo, baš ništa, a to je dobar trenutak. Zaista dobar. Kraljevski.

Edit Glavurtić

Prijatelj vašeg uspjeha