Kako održati svoje mentalno zdravlje?

Ne zamarajte se onim što govore drugi

Pustite druge ljude da govore što hoće, ne zamarajte se njihovim kritikama, pustite neka se hrane svojom negativnošću, a vi imajte svoju životnu priču. Kritika će uvijek biti, a one vam mogu pomoći da ojačate i da shvatite koje su stvari i ljudi u životu važni, a koji nisu i od njih se odmknuti.

Rješavajte probleme, ne gurajte ih pod tepih

Život nas svaki dan problemima gura na rub ponora, problemi nas pritišću sa svih strana i život se čini kao neka mračna mora. No ne mora biti tako. Kada dođe problem, ne bježite od njega – pozabavite se njime i rješite ga. Ukoliko ga ne možete riješiti ne zamarajte se. Idite dalje – usprkos svemu.

Imajte hrabrosti prvi krčiti put

Kada uđemo u neku kolotečinu počinje nas pritiskati monotonija. Ona rađa dosadom a kada ne znamo što ćemo sa sobom počinje čitav niz novih problema. Treba iskoračiti pa makar bili jedini na tom putu. Entuzijazam i strast koji će nam time hraniti srce davat će nam nove razloge za život.

Tražite pomoć

Kada vidite da stvari izmiču kontroli nemojte se praviti kao da je sve u redu, priznajte da niste u svom najboljem izadanju i tražite pomoć. Nemojte da zbog ponosa izgubite mnoge vrijedne stvari u životu. Samo slobodan i hrabar čovjek ne boji se tražiti pomoć.

Odmaknite se od negativnih ljudi

Kada vidite da vam netko stvara negativan naboj nemojte misliti da će se stvari nakon nekog vremena popraviti te ćete zbog toga ostati u prisutnosti te osobe. Stvari mogu ići samo gore po vas. Nemate potrebe nikome objašnjavati zašto odlazite kada je vaš mir u pitanju. Zaslužujete mir jer on je temelj mentalnog zdravlja.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha