Kako postati muž godine?

Zahvalite joj što vas trpi

Možda zvuči okrutno, no vaša draga supruga vjerojatno puno toga s vama ‘izdržava’. Možda znate s društvom zaružiti na piću do ranih jutarnjih sati, a ona je sama s djetetom. Ili vam pak treba sto godina da ustanete s kauča i pomognete joj u kućnim obvezama. Možda tri puta tjedno idete na razne sportske aktivnosti, a ona ne stigne organizirati jednu kavu s frendicama. Sve je to OK, ali lijepo bi bilo da joj ponekad zahvalite što vas trpi i voli baš tako razigranog.

Ne omalovažavajte ono što ona voli, već pokažite interes

Ovo vrijedi čak i ako vaša draga voli sladunjave ljubiće od kojih se vama diže kosa na glavi ili pak uživa u humorističnim serijama koje vi shvaćate kao atak na inteligenciju. Ne morate ih s njom gledati, ali nemojte joj ni govoriti da su to same gluposti. Možda joj nakon napornog dana upravo odgovara filmić uz koji će pustiti mozak na pašu.

Naučite se ispričati

Brak je zajedničko putovanje koje ima svojih mirnih, ali često i olujnih razdoblja. Ako u vremenu krize pokažete svoju tešku narav, kada dođe zatišje, priznajte da ste pogriješili.

Odredite vrijeme za svoju dragu

Kada najmanje očekuje, izvedite je van. Umjesto da se subotom s pivom u ruci i vrećicom čipsa zavalite pred televizor, sredite se, organizirajte čuvanje djece i dragu odvedite u kino, kazalište ili na večeru. Napunit ćete baterije za predstojeće napore, a supruga će vam biti itekako zahvalna.

Bavite se svojom stranom obitelji

Istina, žene su zadužene za održavanje socijalnih kontakata i, da njih nema, vjerojatno se s pola rodbine, bliže i dalje, ne biste vidjeli mjesecima. No kada ona organizira ručak za starce, budite joj pri ruci i pomognite joj da ispuni očekivanja koja imaju vaši roditelji. Ako starcima želite reći nešto što im se baš neće svidjeti, vi budite onaj koji će im vijest priopćiti.

Stavite djecu na spavanje

Ušuškajte svoje mališane bar jednom tjedno. Nekoliko mirnih večernjih sati mnogim mamama bit će jednako manjem godišnjem odmoru, a ovaj mali ritual i vama će koristiti da se povežete s djecom.

Budite što sličniji tipu kakav ste bili na početku veze

Jeste li u vrijeme kada ste se tek upoznali ispuštali vjetrove i podrigivali? Pa baš i ne. Vjerojatnije je da ste je obasipali komplimentima i nježnostima. Zašto sada, kada trebate najviše raditi na vezi, stati? Nastavite je impresionirati. Smijte se, zezajte i svakako joj nemojte zaboraviti reći kako prekrasno izgleda i koliko je volite.

Izvor: www.tportal.hr/

Prijatelj vašeg uspjeha