Kako prekinuti radni ciklus koji vas umara?

Ako primijetite da rad polako počinje uzimati previše od vašeg života (jasni su simptomi: nesanica, anksioznost, depresija, umor), postoje jednostavne metode koje možete isprobati. A oni koji još ne misle da rad uzima danak, ali već mogu čuti pritužbe ljudi koje ih vole kako rade previše, mogli bi se na trenutak zaustaviti i napraviti nekoliko promjena.

Odredite jedan dan u tjednu u kojem nećete koristiti računalo ili mobilni telefon. Čak i provjeravanje jednog e-maila može biti razoran za cijeli dan. Pronađite vrijeme za čitanje knjiga i časopisa, gledanje filmova, provedite vrijeme na otvorenom, budite sa svojom obitelji ili prijateljima. Razmislite o mogućnost alternativnog raspored rada. Može li se pregovarati sa šefom da jedan dan u tjednu odete ranije ili da petkom ne radite?

Ako imate malu djecu, neka vaš prioritet bude pronalazak pouzdane babysitterice, a ako je novac problem razgovarajte o čuvanju s prijateljima koji također imaju djecu.

Istražite hobije i aktivnosti koje vas napuniti a ne iscrpiti.

Istražite nove karijerne ideje. Čak i ako morate ponovno u školu, vrijedno je imati posao u kojem ćete uživati ostatak svog života.

Evaluirajte uspjeh svog dana. Nikada nećemo odraditi sve s našeg popisa (ili popisa koju su nam zadali šefovi). Recite sebi: ‘Napravio sam dosta, a sutra je novi dan.’

Pokušajte pronaći ravnotežu između svog posla i stvari koje volite. Volite li plesati, upišite satove plesa, volite li fotografirati – snimajte. Ovaj način čisti glavu, daje energiju i u konačnici vam omogućuje da budete produktivniji, piše Huffington Post.

Izvor: Jutarnji List

Prijatelj vašeg uspjeha