Kako razviti intuiciju?

Kada su znanstvenici proučavali ljudsku intuiciju i način na koji može predvidjeti kako će se nešto dogoditi, shvatili su da je intuicija važan dio naših misli i predstavlja povezanost između svijesti i podsvijesti. Kada naučimo slušati intuiciju, a potom joj odlučimo vjerovati, ona će imati veliki utjecaj na život.

Razvijanje i vjerovanje intuiciji je vještina. Započnite s malim koracima i nastavite vježbati. Što ćete više slušati i djelovati prema uputama svojeg unutarnjeg glasa, to ćete postajati sve bolji.

Vjerujte onome što osjećate

Sigurno ste barem jednom imali osjećaj da nešto nije kako treba. To vas intuicija upozorava. Velika je vjerojatnost da ste već nekoliko puta zanemarili taj osjećaj i da ste kasnije požalili što niste više vjerovali svojoj intuiciji. Može biti zastrašujuće vjerovati intuiciji, pogotovo onda kada vam logika nalaže drugačije. Kada se nešto ne čini kako treba, onda vjerojatno ni nije. Odlučite vjerovati svojoj intuiciji, to je prvi korak koji trebate napraviti. Jednom kada shvatite da vas intuicija nije izdala, bit ćete više voljni vjerovati joj.

Naučite slušati

Slušanje intuicije u nemirnom i užurbanom svijetu može biti pravi izazov. Kada trebate donijeti neku odluku, uvijek se vodite unutarnjim glasom. Da biste to mogli učiniti, morat ćete naučiti slušati taj glas. Važno je utišati buku koja vas okružuje i fokusirati se na to kako se osjećate po pitanju donošenja trenutne odluke. Odbacite potrebu za analiziranjem i uspoređivanjem. Jednostavno počnite osluškivati i slušati svoje osjećaje. Kada počnete aktivno slušati svoju intuiciju, svi odgovori će postati jasniji.

Obratite pažnju

Većina dana se svodi na rutinske aktivnosti, aktivnosti koje zahtijevaju malo ili nimalo razmišljanja. Kada kroz dane prolazimo obavljajući rutinske aktivnosti, tada ne dopuštamo sami sebi da uistinu poslušamo ono što nam govori unutarnji glas i bolje razmotrimo ono što se događa oko nas. Naša intuicija koristi informacije koje podsvijest prikuplja različitim iskustvima i u interakciji s drugima. Što više naša podsvijest informacija prikupi, to intuicija postaje točnija.

Pamtite svoje snove

Podsvijest s nama želi komunicirati putem naših snova. Jednom kada naučite obraćati pažnju na svoje snove, dobit ćete potpuno drugačiji uvid u svoj život. Snovi mogu biti neshvatljivi, ali ćete ih moći puno lakše razumjeti kada počnete na njih obraćati pažnju. Brojni stručnjaci savjetuju da bi bilo dobro bilježiti snove čim se probudite. Prije spavanja izdvojite malo vremena da razmislite o izazovima s kojima ste se susreli i razmotrite potencijalna rješenja. To će pomoći u buđenju vašeg unutarnjeg glasa tijekom spavanja.

Meditirajte

Nema boljeg načina od meditacije za buđenje unutarnjeg glasa. Meditacija može biti zastrašujuća onima koji ne meditiraju jer vjeruju da je za to potrebna posebna vještina. Istina, što ćete dulje prakticirati meditaciju, to ćete biti bolji. Meditacija se temelji na tome da ignorirate vanjske zvukove. Započnite tako da se fokusirate na svoje disanje, na minutu ili dvije. U meditaciji ne možete pogriješiti. Ovdje je ključno da jednostavno dopustite intuiciji da govori za vas i umjesto vas.

Izvor: www.centar-zdravlja.net/

Prijatelj vašeg uspjeha