Kako se riješiti negativnih misli?

Izbjegavajte situacije koje vas čine negativnima

Većina naših negativnih misli svoje sjeme ima u negativnim sitacijama u kojima se nalazimo. Iako ne možemo kontrolirati sve aspekte svog života ipak sami donosimo odluke u koje ćemo se životne situacije upustiti i kako ćemo ih interpretirati, a što ćemo izbjegavati. Postanite kontrolor svoje stvarnosti da biste mogli postati kontrolor u svojim mislima. Izbjegavajte negativno!

Ne bježite od negativnih misli već se suočite sa njima

Nikada nikakav bijeg ne rješava problem, već ga samo odgađa na neko vrijeme. Samo suočavajući se sa onim što ne funkcionira možete promijeniti to što ne funkcionira. To se dakako odnosi na vaše negativne misli. Ne bježite od njih, pođite im u susret, samo tako ćete razbiti njihovu veličinu i shvatiti da one nisu ništa jače od vas. Budite borac, ne kukavica.

Posvetite se meditaciji

Negativne misli nas opsjedaju jer je naš um opterećen. Vrijeme u kojem živimo prebzo se mijenja a mi ne bivamo sposobni razumijeti sve promjene. Kada izgubimo kontrolu nad racionalnim dijelom sebe izgubit ćemo ubrzo kontrolu i na emocionalnom dijelu. Zato je potrebno povratiti svoju snagu redovnom dnevnom meditacijom. Samo tako čistimo se od onih negativnih natruha u nama i stvaramo prostor za ono pozitivno.

Oslobodite se potrebe da udovoljavate drugima

Strah da ćemo biti odbijeni i odbačeni, da moramo slijediti nečiji upute, standarde i pravila, da moramo biti poput drugih čini nas nemirnima. Pritisak okoline i prilagođavanje jedan je od većih uzroka nastanka naše negativnosti. Istina je da ne moramo biti poput drugih, možemo biti upravo ovakvi kakvi jesmo. Kada smo zadovoljni samim sobom iz nas proizlaze pozitivne misli koje oblikuju naš svijet.

One su samo misli

Negativne misli muče nas onoliko koliko im dopustimo, koliku im pridajemo snagu. Na nama je da napravimo crtu i kažemo: „Do ovdje da, ali dalje ne“. To ne može napraviti nitko drugi osim nas. U konačnici one su samo misli i ništa više. To uvijek trebamo imati na umu. Zabrinutost nikada neće rješiti problem. Svakoga dana posijte jedno sjeme pozitivnosti i imat ćete mnogo njegovih plodova u budućnosti.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha