Kako vratiti dušu kada pustiš pogrešne ljude u svoj život?

Kako vratiti dušu kada pustiš pogrešne ljude u svoj život i dopustiš im da opustoše sve ono što je nekoć tebi bilo vrijedno i neprocjenjivo?

Što onda kada te natjeraju da spustiš sve kriterije koji se nekoć imao i to učiniš, pogaziš sva svoja vjerovanja, na sve postaneš ravnodušan, sve ti postane ravno, uvuče se u tebe neka apatija za bilo što što se događa i ne bude te više briga ni za tvoje ciljeve, tuđa stradanja, jednostavno bilo što?

Kako vratiti dušu kada pustiš pogrešne ljude u svoj život i pristaneš na manje od onoga što zaslužuješ, počneš se zadovoljavati glumljenim emocijama, lažnim licima, prevarama koje se tolerira i nepoštivanjem koje izmiče svim granicama? Kako vratiti dušu kada laž i samozavaravanje postanu svakodnevne navike te upadneš u mrežu vlastitih zabluda povjerovavši u ono s čime si sam sebe dugo obmanjivao?

Kako vratiti dušu kada pustiš pogrešne ljude u svoj život, ljude na koje te srce upozoravalo da nisu za tebe ali izgled, dojam i vanjština su bili presudni, pa ti se činilo da nemaš izbora? Kako ponovno biti onaj svoj s ožiljcima koji su ostali na svakom komadiću tvoga bića, kako ponovno vjerovati u ljude koji imaju integritet i neće te razočarati, kako ponovno dati sebi šansu a da se sve opet ne pretvori u reprizu koja nema kraja?

Jedan je način. Oprosti sebi i započni opet ali s malo više mudrosti! Ne žuri u donošenju odluka, dobro odvaži i shvati da stvari nisu uvijek onakve kako izgledaju da jesu. Shvati da tvoja najdublja bit duše nije da je iznosiš pred svakoga i otvaraš svakome. Uči živjeti od pogrešaka koje si počinio ali se ne vraćaj neprestano na ta mjesta da ponovno sve preispituješ i prolaziš. Vratit ćeš dušu ponovno, ali hoćeš li više biti onaj stari, to nije sigurno. Budi svakako opreznija i bolja osoba!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha