Kako život živjeti, a ne samo preživljavati?

Sanjajte velike snove

Postoji poslovica koja kaže da ciljate prema mjesecu jer čak i onda kada pogriješite možete završiti među zvijezdama. Zato nemojte sebi dopustiti luksuz malih stvari. Odmah odred­ite velike snove za koje ćete se boriti. Nemojte se zadovoljiti osrednjošću već težite za izvrsnošću.

Uživajte u životu danas

Često ostavljamo uživanje u životu za trenutak kada završimo sav posao i skupimo mnogo novaca. No to je jedna od najvećih zamki jer nitko ne zna što nosi sutrašnji dan. U životu treba uživati odmah jer je sadašnji trenutak jedino što posjedujete. Ništa ne odgađajte za sutra.

Shvatite da je u životu važnije biti sretan nego u pravu

Mnogi ljudi imaju snažnu potrebu dokazivanja da su uvijek u pravu pred drugim. Upravo ta potreba nekada stoji kao zapreka osjećaju sreće. Sa saznanjem da ste u pravu ništa zapravno ne postižete i s druge strane mnogo gubite. Razrješite jednom tu suludu unutarnju potrebu i živite sretnijim životom.

Živite život bez predrasuda

Kada počnemo malo dublje razmišljati o sebi i svojim postupcima tada uviđamo da su mnogi od njih zapravo posljedice predrasuda koje nas ograničavaju u određenim područjima života. Napišite listu svojih predrasuda i počnite sa njihovim čišćenjem iz svoga života.

Ne propustite priliku reći i izraziti svoju ljubav

Svaki dan može biti prilika da se nekome pokaže i izrazi svoja ljubav. To može biti ostvareno preko najobičnije sit­nice. Lijepa riječ, dar, dodir, osmijeh ili zagrljaj su male stvari koje ostavljaju velik trag u međuljudskim odnosima. Odgađajući te stvari za budućnost, odgađate svoj pravi život za vrijeme koje možda nikada neće doći. Dan u kojem niste nikome izrazili svoju ljubav je zapravo izgubljeni dan.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha