Kažeš li sebi „gledaj svoja posla“ lakše ćeš se nositi sa životom!

Kažeš li sebi „gledaj svoja posla“ lakše ćeš se nositi sa životom.

U situacijama nad kojima nemaš kontrole, u trenucima kada te smeta ponašanje drugoga, u konfliktima koje si dijelom sam izazvao samo sebi reci „gledaj svoja posla“. Kada su tvoja očekivanja od drugih prevelika pa te boli što ona nisu ostvarena i onakva kakva si poželio, kada te izabacuje iz takta sve što vidiš, čuješ, i doživiš toliko da više ne možeš ostati priseban reci „gledaj svoja posla“.

Ako doista želiš sebi najbolje onda ćeš shvatiti da što se manje miješaš u život drugih zapravo ti je bolje. Tada shvaćaš kako je unutarnji mir tolika dragocijenost da je ništa drugo ne može zamijeniti. Kada naučiš poštovati sebi shvatit ćeš da gaziš to poštovanje kada u sebe primaš sve ono što ti ne pripada i što ti škodi. Shvatit ćeš da svi izazovi na koje naiđeš nisu tvoji i da mirno pokraj njih možeš proći bez komentara i djelovanja.

Ako doista želiš sebi najbolje onda ti mišljenja drugih više neće biti toliko važna jer ćeš shvatiti da oni ne misle dobro niti o sebi, a kamoli će misliti dobro o tebi.  Ako doista želiš sebi najbolje onda prestani zbrajati tko ti je što učinio, a tko što propustio učiniti jer nisi gospodar njihovog života i nećeš odgovarati za njihove postupke. Samo se okreni onome gdje pronalaziš svoj mir i svoju sreću, a ostalo zanemari.

Kažeš li sebi „gledaj svoja posla“ lakše ćeš se nositi sa svim životnim izazovima. Umanjit ćeš u svom životu prostor za zavist, ljubomoru, srdžbu, negativno razmišljanje i vidjet ćeš koliko će to pozitivnih plodova donijeti u svoju svakodnevicu. I shvati da svaki problem o kojem brineš možda i nije tvoj, i nije na tebi da razbijaš glavu njime. Samo se opusti, prepusti sadašnjem trenutku, pronađi svoj život i ne gledaj tuđa posla.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha