Koje biste novo iskustvo danas mogli doživjeti koje bi sutra obogatilo vaš život?

Kada bismo mogli prodati svoja iskustva po cijeni po kojoj smo ih stekli svi bismo bili milijunaši rekla je Pauline Phillips.

Svako od nas doći će jednom u situaciju kada će se okrenuti iza sebe i pogledati svoj prošli život. Pitat će što je učinio, a što je još mogao učiniti? Pitat će se što je želio, što od željenoga ostvario, a kojim se željama nikada nije ni približio? Zbog nekih stvari osjetit će ponos, a zbog nekih drugih sram. Hoćemo li tada pamtiti ono beskonačno vrijeme što smo proveli ispred TV-a, interneta, nečega trećega ili ćemo pamtiti nešto potpuno drugačije?

Za koje trenutke u životu možemo reći da su naši najvažniji trenuci. Zasigurno ne za one nakon kojih je naš život nastavio ići istim tijekom. Nisu to ni trenuci koji su nas vratili natrag i umjesto da podignu kvalitetu našega života oni su je još više umanjili. Najvažniji trenuci u životu su oni koji su nas uzdignuli, oplemenili, dali nam obilje lijepih osjećaja i pokazali nam zašto vrijedi živjeti. No jesmo li svjesno išli prema njima ili smo možda bježali od njih?

Naša sloboda je neprocjenjivi dar, ali na nama je hoćemo li taj dar raspakirati i iskoristiti ili ga baciti u neku mračnu sobu da propada. Neka svaki dan postane potraga za nezaboravnim iskustvima, drugačijim putevima, alternativnim stazama, pa makar i pogriješili i zalulati, jer samo na taj način ćemo sutra moći reći da smo nešto doživjeli i osjetili. Samo na taj način nećemo požaliti za mogućnostima koje su nam bile darovane, a mi smo ih zakopali.

Zato proširite prvo svoj prostor u umu da biste nakon toga proširili svoj prostor u stvarnosti. Sve one želje za koje ste nekoć rekli da su nemoguće ponovno preispitajte. Bogatstvo iskustva ima neprocjenjivu vrijednost.  Ono što ćete danas uraditi odredit će kakva ćete osoba sutra postati. Vjerojatno imate neke vizije, nemojte ih zanemariti zbog toga što je put težak. Svaki vrijedan cilj ima težak put, a svako novo iskustvo jedna je nova postaja toga puta. Prođite je!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha