Kvalitete dobrih zaposlenika

1) Komunikativnost

U užem smislu uključuje elokventnost sposobnost slušanja i pismenost, a poslodavcima je to posebno važno. Važna je i socijalna inteligencija: zaposlenik mora razumijeti svoju poziciju u tvrtki, kolege i namjere strateških partnera, ne samo ono što klijenti govore već i ono što je skriveno između redova.

2) Prisebnost u stresnim situacijama

Uredu, nitko nije potpuno imun na stres, ali zadržavanje prisebnosti u stresnim okolnostima i pod pritiskom rokova je važno. U nepovoljnim okolnostima posebno su dragocjeni zaposlenici koji uspijevaju ostati ‘hladne glave’, brzo pronaći rješenje, prilagoditi se novonastalim okolnostima i brzo reorganizirati.

3) Entuzijazam

Ova osobina posebno je važna kod novih zaposlenika i onih koji još nemaju radnog iskustva. Iza nje krije se želja za učenjem i dokazivanjem, što rezultira kvalitetnim obavljanjem posla. Entuzijazam utječe i na kreativnost i sposobnost donošenja kvalitetnih odluka.

4) Donošenje odluka

Zaposlenici koji imaju sposobnost uspješno rješavati probleme nisu samo dobri stratezi već i osobe koje će znati donijeti najbolju moguću odluku u nepredvidivim ili stresnim situacijama kada se traže brže reakcije. Za poslodavca to znači da ne mora, pored svog posla, igrati ulogu ‘mikromenadžera’ ili ‘dežurnog policajca’.

5) Organiziranost

Ovo je važna osobina neovisno o vrsti posla i pokazuje da zaposlenik posjeduje samodisciplinu i poštuje rokove. Organiziranost sama po sebi ne znači mnogo, ali daje naslutiti da će osoba biti profesionalna i produktivna.

6) Poštenje

Poštenje znači i da je osoba svjesna svojih vrlina i mana, ne boji se pogriješiti ili preuzeti odgovornost te posjeduje visok stupanj lojalnosti. Poštenoj osobi možete vjerovati i pokazuje poštovanje.

7) Dopadljivost

Svaki novi zaposlenik vjerojatno će morati surađivati s drugim zaposlenicima. Stoga, ako želite prijateljski nastrojenu osobu s kojom je lako surađivati i koja zna raditi u timu, to je pun pogodak. Svaki kandidat koji želi postati važna karika u poslovanju, osoba je koju ozbiljno treba uzeti u obzir.

Izvor: Mashable

Prijatelj vašeg uspjeha