Lakše će ti biti kada se pomiriš s činjenicom da tvoji problemi nisu najveći!

Lakše će ti biti kada se pomiriš s činjenicom da tvoji problemi nisu najveći.

Ne možeš jednom za svagda niti riješiti sve probleme svoga života, pa nemoj stoga to ni očekivati, ni pokušavati. Nikada neće doći dan kada ćeš ući u svoj stan, zavaliti se na svoj kauč i reći da si jednom zauvijek riješio sve probleme svoga života. No s druge strane ne prebacuj stare probleme u novi dan, što možeš riješi – riješi, a što ne možeš – napusti. Neće te nitko zbog toga prekoriti.

Nisu tvoji problemi najveći. To ti samo tvoje misli govore, napuhavaju stvari da misliš da su nešto ozbiljno i veliko ali kada se odmakneš od svega toga vidiš pravu njihovu veličinu. Shvati da si mnoge stvari takve zbog ega, što ne želiš priznati da su i drugi u pravu, što svaku uvredu gledaš kao katastrofu. Oslobodi ga se i najednom će se prepoloviti broj problema a i oni najveći će izgledati upola manji.

Nisu tvoji problemi najveći. To čovjek dođe u godine kada mu sve smeta, kada više nema živaca za stvari kakve jesu, za ljude koji sve kompliciraju, i za događanja koja mu se čine čista patetika. Kada prihvatiš činjenicu da se sve događa s razlogom problemi više nisu tako opterećujući, tada više postaju kao neke enigme za koje nemaš pravog odgovora koliko ga god tražio i drugačije gledaš na njih.

Kada shvatiš da nisu tvoji problemi najveći onda ćeš shvatiti da u životu ne postoji pravi ili krivi put već da svatko treba birati svoj, i tu ćeš naći rješenje za svoje probleme. Drugi ti ga ne mogu ponuditi, drugi ti ga ne mogu rješiti, jer svatko živi svoj život i svatko živi svoj problem.  Moraš stvari riješiti sa sobom, prvo u svojoj glavi a onda u svom životu. Kada to napraviš vidjet ćeš kako je život odmah nakon toga upola jednostavniji i lakši.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha