Ljubav je najosjetljivije područje života

Ljubav je najosjetljivije područje života.

To je prostor na kojem možemo najviše primiti od drugoga ali i prostor gdje nam može biti najviše oduzeto. To je prostor gdje možemo dati nešto najviše od sebe ali i prostor gdje možemo sebe najviše poniziti. U odnosima s drugim ljudima prolazimo sve predijele toga prostora pa smo nekada na strani onih koji dobivaju, a nekada na strani onih koji gube, nekada na strani onih koji su ushićeni i sretni a nekada na strani onih koji su ranjeni.

Ljubav je najosjetljivije područje života. To je prostor gdje možemo imati najbolju strategiju i gdje nam najbolja strategija može pasti u vodu i donijeti neuspjeh. To je prostor gdje možemo iskoristiti  nešto najbolje što nam život u određenom trenutku pruža ili jednostavno proći prazni preko najboljega iskustva. To je prostor gdje često donosimo odluke zbog kojih kasnije požalimo ali i prostor gdje dobijemo najbolju školu iskustva.

Ljubav je najosjetljivije područje života. Jer tu smo najranjiviji, najslabiji i najnezaštićeniji. To je prostor kojeg zbog iznevjerenog povjerenja možemo shvatiti kao najgori mogući osjećaj na svijetu ili kao priliku da toj osobi damo neku drugu šansu. To je prostor gdje se pitamo zbog kojih razloga nekoga volimo ili zbog kojih razloga netko nas voli. To je prostor koji nam na jedan trenutak može pružiti najveću nadu, a onda za koji trenutak najveći strah.

Ljubav je najosjetljivije područje života jer je izazov veći od svih naših izazova. Veći i od izazova da budemo slavni, bogati i uspješni jer u njemu ima nešto veličanstveno i nešto što u niti jednu riječ ne može stati. Ljubav je izazov da cijenimo ono što imamo prije nego nam to nestane jednom zauvijek, a onda ćemo se pitati kako smo mogli te važne stvari života tako zanemariti. Ljubav je najosjetljivije područje života jer je to sama srž našega života.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha