Male stvari stvaraju velike posljedice!

Ne razmišljaj mnogo o tome ima li ovaj svijet smisla ili nema. Tvoj odgovor bit će potaknut tvojim trenutnim emocionalnim stanjem.

Radije imaj petlje stvoriti emocionalno stanje koje tebi odgovara, koje te podržava u tvojim ciljevima, koje osnažuje tvoje potencijale i jača volju za životom. Jer ako izgubiš vezu s onim što duboko u tebi gori, sa svojim najdubljim čežnjama, ako dopustiš da se taj plamen u tebi ugasi brzo ćeš doći do stava da ovaj svijet i život nemaju smisla.

Ne pitaj se koje je vrijeme pravo za poduzeti nešto što si oduvijek želio. Pitaj se imaš li dovoljno hrabrosti da živiš život koji želiš živjeti. Ako nisi dao sebi mnoga obećanja o svojom budućnosti barem si postavio neka očekivanja od sebe. Budi jak i pokaži kako je to kad živiš život koji voliš, kako je to kad vjeruješ u svoj potencijal i prestaješ se baviti nevažnim stvarima a otvoriš onome za čime tvoje srce izgara.

Ne razmišljaj mnogo o tome koliko je teško ostvariti sve ciljeve koje si postavio. Osvrni se natrag i pogledaj ciljeve koje si postavio i ostvario. Uživaj malo u njima, uživaj u mogućnostima života i budi spreman napustiti sigurnu luku prvi put čim ti se pruži prilika. Ne možeš biti krajnje ispunjen ako nisi svoje prepreke pretvorio u mogućnosti, ako svoje slabosti nisi pretvorio u snagu, ako svaki dan nisi živio punim plućima.

Ne razmišljaj mnogo o tome ima li ovaj svijet smisla ili nema. Dovest ćeš sebe u pat poziciju u kojoj ti se ništa neće dati učiniti jer ćeš uvijek vidjeti više negativnog nego pozitivnoga. Ti budi onaj koji će pokrenuti lavinu drugačijeg razmišljanja i drugačijih pogleda na svijet. Život ima smisla ako si pronašao nešto vrijedno u ovome danu, ako si osjetio neke lijepe emocije, ako si upoznao nekoga tko je vrijedan prijateljstva. Male stvari stvaraju velike posljedice. Nikada to ne zaboravi.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha