Meditacija pomaže u ublažavanju simptoma depresije

Nedavno istraživanje američkih znanstvenika potvrđuje rezultate prethodnih istraživanja, ali i otkriva nešto novo, a to je da meditacija može utjecati na svijest pojedinca.

Prethodna istraživanja su pokazala da redovito prakticiranje meditacije pospješuje svijest o samome sebi, koncentraciju i pomaže u prevenciji srčanih bolesti i slabljenja imunološkog sustava.
Redovito prakticiranje meditacije može pomoći u ublažavanju simptoma depresije i anksioznosti osobama kojima je to najpotrebnije.

U istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu PLOS ONE, su sudjelovale 24 osobe koje nikada prije nisu meditirale. One su polazile tečaj u razdoblju od 2 mjeseca tijekom kojega su svaki dan meditirali 45 minuta.
Znanstvenici su uspoređivali snimke mozga prije i poslije meditacije i ustanovili su da je nakon meditacije dio mozga zaslužan za emocije i percepciju deblji. Takve promjene jačaju psihološku otpornost pojedinca na anksioznost i depresiju.
Meditacija je nešto što možete raditi bilo gdje, samo je potrebno malo prakse. Najbolje bi bilo da meditirati naučite uz pomoć stručnjaka, a kasnije to možete raditi i samostalno u udobnosti vlastitog doma.

Izvor: CentarZdravlja.net

Prijatelj vašeg uspjeha