Meryl Streep: Žao mi je što mislite da sam previše ružna za vaš film ali ja ne odustajem!

Vraćajući se sa audicije za film “King Kong” Meryl Streep se nije dala pokolebati izjavaom da jer previše “ružna” za ulogu u filmu.

„Ovo je bio ključni trenutak za mene. Ovo jedno ružno mišljenje je moglo da mi uništi snove o glumačkoj karijeri i da me natjera da prestanem vjerovati u sebe. Duboko sam udahnula i rekla: ‘Žao mi je što mislite da sam previše ružna za vaš film, ali to je samo jedno mišljenje u moru tisuću različitih, i sada odlazim da nađem ljubazniju struju“. Danas imam 18 nominacija za Oscara”  rekla je poznata glumica.

Iskustvo odbijanja poznato nam je u svim varijantama, poznato nam je u svim životnim dobima, poznato nam je u gotovo svim područjima života. Mogli bismo reći da je to ono gotovo svakodnevno iskustvo kada stojimo pred jednim „ne“ u našem životu. I odmah iza toga „ne“ dolazi onaj tihi unutarnji osjećaj povrijeđenosti, odbačenosti, nerazumijevanja i poraza, i želja da odustanemo i vratimo se natrag, zatvorimo za svijet i život.

Svako odbijanje su jedna zatvorena vrata u našim životima. No sa svakim zatvorenim vratima život nam ovo poručuje: Ovo ti je najdragocijenije iskustvo jer će te naučiti kako da postaneš pobjednik ili se potpuno povučeš. Ovo ti je najbolja škola za međuljudske odnose jer ćeš shvatiti tko se nalazi na čijoj strani. Ovo ti je najvrijednija lekcija u životu da ne shvaćaš više sve previše osobno. Ovo ti je opomena da se prestaneš žaliti na teškoće na koje si se prije toga žalio.

Ovo ti je dokaz da se bez vjere u sebe ne može ići kroz život. Ovo ti je kušnja koja će ti pokazati koliko si uporan i dosljedan. Ovo ti pokazuje što su prošli svi ljudi na svijetu, pa trebaš proći i ti. Ovo ti je znak da su ti možda neka druga vrata otvorena i da pođeš prema njima.  Sve probaj, samo nemoj odustati. Jedino na taj način ćeš saznati za što si sposoban i nećeš žaliti za niti jednim danom svoje prošlosti jer su svi oni bili tvoje životne lekcije.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha