Misli koje mislite postaju vaše tijelo!

Hrana koju jedete, možemo reći da na jedan indirektan i slikovit način, postaje vaše tijelo.

Hranite li se zdravom hranom velike su šanse da ćete biti zdravi, izuzmemo li ostale čimbenike koji također određuju naše zdravlje. No konzumirate li otrove u bilo kojem obliku i okusu, tada se morate zapitati kakvo će vaše zdravlje uskoro biti? Nema tu neke mistike, matematike ili filozofije, to je čista logika života, logika uzroka i posljedica.

Misli koje mislite postaju vaše tijelo. Priupitajte se kako mislite o sebi, kako mislite o drugome. Jesu li to pozitivne ili negativne misli? Još preciznije, koje misli dominiraju vašim umom, jer svaki čovjek ima svjetlih i tamnih trenutaka, svaki čovjek prolazi razdoblja kada mu sve od ruke ide ali i razdoblja kada zaželi da se uopće nije ni rodio. Sve je to spektar života, ali kada pogledate na neku sliku onda na njoj dominiraju ili svjetli ili mračni tonovi, ovisno kojih je umjetnik više stavio.

Vi ste umjetnik vašeg života. Vi određujete kojih će tonova u vašem životu biti više, koji će tonovi prevagnuti. Hoće li to biti oni mirni i skladni tonovi, ili nemirni i dinsonatni? Vi određujete gdje će se vaše misli zadržavati, hoće li to biti neka oaza života ili močvara u kojoj se nalazi trulež. Imate izbor hraniti se pozitivnim mislima ili se nažderavati onima negativnima koje će cijelo vaše tijelo uskoro opustošiti.

Misli koje mislite postaju vaše tijelo. Ne istog trenutka ali u jednom narednom periodu. Svako jutro probudite se sa tim saznanjem. Svako jutro recite sebi da sami odlučujete o svojoj budućnosti. Svako jutro pogledajte u svoje ruke i shvatite da imate pred sobom niz mogućnosti te se ne možete žaliti na okolnosti ili druge ljude. Ne brinite ako odmah ne uspijete u svemu tome, potrebno je vrijeme, potrebno je umijeće života naučiti do savršenstva a to dakako traži velike žrtve i odricanja no na kraju daje izvaredne rezultate.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha