Mitovi i zablude o srodnim dušama

Ako smo srodne duše sve treba biti jednostavno

Svi odnosi s vremena na vrijeme zahtijevaju energiju, rad, predanost i odlučnost. Ako želite prekrasan odnos onda ćete se morati žrtvovati na drugim područjima. Možda ćete raditi manje, provesti više vremena sa svojim partnerom, raditi na boljoj komunikaciji, planirati više stvari zajedno i pristajati na kompromise.

Srodne duše se ne svađaju

Ništa ne može biti dalje od istine. Odnos bez sukoba je odnos između dvije mrtve osobe.Imate različite osobnosti, čimbenike stresa, a i sve ostalo. Kako i ne bi ponekad došlo do sukoba? Sukob može biti zdrav, jer pogled na različitosti može vas potaknuti da razumijete jedno drugo. To čini da pogledamo unutar sebe, priznamo si i ispitamo svoje vrijednosti i uvjerenja, i naučimo cijeniti partnerova. Komunikacija će vam pomoći da bolje razumijete jedno drugo i da rastete, kao par.

Srodne duše su uvijek romantične

Iako je istina da u početku odnosa hormoni divljaju, a strast i romantika su sastavni dio odnosa, ova kemija se uskoro smanji i dolazi do razočaranja. Romantika nisu samo cvijeće i svijeće. Svaka osoba izražava romansu na različite načine. Obratite pozornost na druge stvari koje činite.

Srodne duše trebaju isto razmišljati

Mnoge žene i muškarci vjeruju da, ako ste uistinu srodne duše onda ste “jedno” na svim razinama. Bez obzira koliko želimo vjerovati da smo jedno, ipak ne dijelimo isti mozak. A možda je tako i bolje! Radujte se činjenici da niste identični u svakom pogledu. To vam daje i mogućnost da istražujete nove stvari jer ćete biti u mogućnosti podijeliti s partnerom što volite i ne volite. To može pokrenuti nove teme za razgovore, iskušavanje novih stvari i općenito razmjenu iskustava.

Srodne duše uvijek govore što misle

Iako je dobro da biti iskren, partner ne mora znati baš svaku misao koja vam je prošla kroz glavu. Uvijek pažljivo postupajte s onime o čemu razmišljate. Ako smatrate da apsolutno morate reći nešto zapitajte se: “Je li to za dobro našeg odnosa? Radim li to s ljubavlju?”

Kod srodnih duša svi problemi će se riješiti sami od sebe

Vi ste dvije različite osobe i nekada se doista teško dogovoriti. To je u redu! Sve dok to nisu problemi koji su štetni za vezu ili međusobnu sreću, najbolje je da se slažite da se ne slažete.

Ako bi se promijenio/la znam da bi bili srodne duše

To je ogromna zabluda, iako jako česta. Mislite da biste mogli imati sjajan odnos, ako se partner samo malo promijeni. Zapitajte se tko želite biti, kakvi želite biti i kakvim želite da vas partner vidi. S vremenom ćete vjerojatno vidjeti da se i vaš partner počinje mijenjati. Ako ne, onda se morate zapitati jeste li stvarno srodne duše ili trebate pronaći nekoga tko bi vam bolje odgovarao.

Srodna duša će me voljeti bez obzira na sve

To je isprika da budete nevjerni, neodgovorni ili hladni, a partner bi vas svejedno trebao voljeti. Srodne duše funkcioniraju uzajamnom razmjenom energija. Ono što dajemo, to i primamo. Ne možemo očekivati da nas naša srodna duša voli bez obzira na sve. To je jednostavno sebično!”

Izvor: Centar zdravlja

Prijatelj vašeg uspjeha